Fred Perry stopper salget av ikonisk skjorte

Foto: PYMCA/Universal Images Group via Getty Images

Fred Perry stopper salget av ikonisk skjorte favorisert av rasister

«Vi ser at skjorten har fått en ny og veldig annerledes betydning».

Tidligere i år boikottet rasistiske fans Fred Perry. Det britiske merket kjent for sine ikoniske polotrøyer med striper på kragen og ermene, fikk en klagestorm mot seg fra høyrevridde fans som mislikte at merket brukte mørkhudede modeller i reklamene sine.

Fred Perry har lenge vært en fast uniform for flere britiske subkulturer, som mods, ska og skinheads. Alle kjent for multi-etnisiteter og multikulturelle bevegelser. Etter at skinheadsenes holdninger delte seg i to på midten av 70-tallet, fortsatte den ene politisk høyrevridde gruppen å bruke skjortene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har merket gått svært hardt til verks for å kvitte seg med de negative assosiasjonene til rasister.

Den høyrevridde ekstremistgruppen Proud Boys har lenge brukt Fred Perry sin svarte poloskjorte med gule striper på som sin uniform. Nå stopper merket salget av skjorten i hele USA og Canada, skriver Dazed.

Fred Perry stopper salget av ikonisk skjorte
Medlemmer av Proud Boys iført Fred Perry. Foto: Diego Diaz/Icon Sportswire via Getty

– Utrolig frustrerende

«Fred Perry støtter ikke og er ikke på noen som helst måte tilknyttet Proud Boys. Det er utrolig frustrerende at denne gruppen har favorisert vår svarte/gule/gule twin tipped-skjorte og gjort vår Laurel Wreath-logo til sin egen», skriver merket i en pressemelding.

Merket skriver videre at Fred Perry sine skjorter er et stykke «britisk subkulturell uniform, brukt av ulike grupper mennesker som gjenkjenner sine verdier i det den står for. Vi er stolte av hva Laurel Wreath-logoen har representert i over 65 år: inkludering, mangfold og selvstendighet».

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vi ser at skjorten har fått en ny og veldig annerledes betydning i Nord-Amerika som et resultat av dens tilknytning til Proud Boys. Assosiasjonene er noe vi må forsøke å gjøre en slutt på».

Fred Perry stopper salget av skjorten i september i år, og vil ikke selge den igjen i USA eller Canada før tilknytningen til den høyrevridde gruppen er borte.

Les også: Selena Gomez hylles for dette bildet