Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
For første gang noensinne er nesten halvparten kvinner på Times' liste over verdens mest innflytelsesrike personer
For første gang noensinne er nesten halvparten kvinner på Times' liste over verdens mest innflytelsesrike personer

For første gang noensinne er nesten halvparten av disse kvinner

Inkluderer navn som Michelle Obama, Sandra Oh og Clare Waight Keller.

Time Magazine kårer hvert år de 100 mest innflytelsesrike personene i verden. På årets liste er hele 48 av 100 navn kvinner.

Det er en økning på 3 fra i fjor, men antall kvinner har doblet seg fra kåringen først ble lansert i 2004. Det skriver Huffington Post.

Administrerende direktør og sjefredaktør for Time Magazine, Edward Felsenthal, uttalte til CBS at kåringen skal fremme personer med stor påvirkningskraft.

«Vi har 48 kvinner på årets liste, opp fra 45 i fjor. Personene som er inkludert har hatt en form for refleksjon på samfunnet vårt. Det har vært et fantastisk år for kvinnene på listen».

Kåringen ble sluppet med magasinet onsdag som for anledningen kommer med flere ulike forsider, blant annet med skuespiller Sandra Oh, som for tiden er aktuell med serien Killing Eve og artist Taylor Swift.

clare waight keller. foto getty images
Clare Waight Keller er på Times’ liste over verdens mest innflytelsesrike. Foto: Getty Images.

Andre navn i årets kåring er tidligere førstedame Michelle Obama, som blir skrevet om av Beyoncé, Clare Waight Keller, sjefdesigner for Givenchy som også designet brudekjolen til hertuginne Meghan da hun giftet seg med prins Harry i 2018, modell Chrissy Teigen, skuespiller Regina King, artist Ariana Grande, skuespiller Glenn Close, kunstner Luchita Hurtado, miljøaktivist Greta Thunberg, artist Lady Gaga, sminkegründer Pat McGrath og professor Christine Blasey Ford som varslet om seksuell trakassering fra høyesterettsdommer Brett Kavanaugh.

Se hele topp 100-listen her.

Hovedbilde: Givenchy-designer Clare Waight Keller Foto: Getty Images

Les også: Norsk motetopp kåret til Årets kvinnelige gründer

Les også
Kaia Gerber lanserer kolleksjon med Zara

Siste saker

Mest lest nå
Les mer