Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
bof500

Fire nordmenn med i prestisjefylt motekåring

Lister motebransjens 500 mest innflytelsesrike personer.

Det ledende motenettstedet Business of Fashion slapp mandag sin årlige kåring av motebransjens 500 mest innflytelsesrike personer. Her finner vi alt fra modeller og fotografer til redaktører og designere. I år er fire nordmenn på den gjeve listen. Det er dobbelt så mange som i fjor, og fler enn både Sverige og Danmark.

Den norske designeren Peter Dundas har holdt en plass på listen i flere år. Den tidligere Roberto Cavalli-designeren, som for tiden er aktuell med sitt eget selvtitulerte merke, har vært på listen siden 2015. Dundas gjør for tiden stor suksess med sitt eget merke, og åpnet nylig egen butikk i Los Angeles.

peter dundas

En annen nordmann vi finner på listen i år igjen er fotograf Sølve Sundsbø. Helt siden BoF 500 så dagens lys i 2013, har Sundsbø hatt en plass på listen. Sundsbø er godt kjent for sitt eksprimentelle øye og fotografering med lys, røyk og andre manipulasjoner. Han har blant annet gjort kortfilmer for Nike og Alexander McQueen.

sølve sundsbø

Blant nykommerne på årets liste er den norske designeren Alexander Huseby og modell og skuespiller Urassaya Sperbund.

Huseby utgjør halve duoen bak klesmerket GMBH, som han har sammen med tyske Serhat Isik. Sammen har designduoen gjort seg bemerket i motebransjen, og var tidligere i år shortlistet til den gjeve LVMH-prisen.

benjamin huseby

Sperbund har både norske og thailandske-gener. I dag har hun over 6,9 millioner følgere på Instagram og på CV-en har hun modelljobber for blant annet Maybelline, Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Seventeen og Cosmopolitan. Hun skal ifølge Business of Fashion være den første thailandske kjendisen i amerikanske Vogue. Hun har også vært med i flere TV-serier og reklamefilmer, som har fått henne nominert til over 100 priser – hvor hun har vunnet nærmere 70 av de.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

urassaya sperbund

Se hele BoF500-listen her

Hovedbilde via Business of Fashion

Les også: Ble droppet i fjor, nå blir it-modellen Victoria’s Secret-engel 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer