K-beauty

Fem K-beauty-merker du kan starte med

Og som du får tak i i Norge.

I fjor skrev Melk & Honning om trenden med koreansk kosmetikk, populært kalt K-beauty. Da var de koreanske hudpleiemerkene her hjemme først og fremst forbeholdt nettbutikker. Nå har produktene også inntatt de fysiske butikkhyllene ettersom trenden brer om seg.

Her er fem K-beauty-merker verdt å sjekke ut dersom du er nysgjerrig på trenden – som virker som den har kommet for å bli:

By Wishtrend
By Wishtrend K-beauty
By Wishtrend får du blant annet på Skincity.no.

Prisvinnende koreansk hudpleiemerke med fous på effektive produkter uten de aller sterkeste ingrediensene som kan irritere huden. Produktene forenkles og optimaliseres med aktive ingredienser for maksimal effekt og et mål om synlig forbedret hud. Blant stjerneproduktene er Hours-long Moisturizing Gauze Sheet Mask – en todelt sheet mask med høykonsentrert essens for langvarig fukt.

Klairs
Klairs K-beauty
Klairs får du blant annet på Skincity.no eller Blush.

Ingen skumle ingredienser, ingen dyretesting og høy kvalitet til fornuftige priser er Klairs filosofi. En hudpleieserie som skal gjenoppbygge huden og roe ned irritert hud. Produktene inneholder kun de aller mest nødvendige ingrediensene, og passer også for sensitiv hud. Det er søstrene Susanne og Helene Enger som først fikk Klairs til Norge etter det de kaller «jakten på den perfekte hudpleieserien».

Erborian

Erborian er en forkortelse av «Herbes d’Orient» som betyr orientalske urter. Serien, som har som mål å bringe koreanske skjønnhetsritualer til vestlige kvinner, kombinerer tradisjonelle urter og naturlige ingredienser med koreansk teknologi. Produktene utvikles og produserer på egen lab i Sør-Korea. Filosofien bak merket er daglig hudpleie i tre steg; detox, boost og finish. Her står både dobbel rens og dobbel fukt sentralt som steg hentet det mer omfattende K-beauty-regimet.

Erborian K-beauty
Erborian får du blant annet på Vita.
Blithe
Blithe K-beauty
Blithe får du blant annet på Kicks og Natural Glow.

Hemmeligheten bak en sunn og frisk hud er rene ingredienser, mener Blithe som tar utgangspunkt i nettopp det. Det sør-koreanske merket er utviklet for «urbane kvinner», og består av smarte og funksjonelle produkter som skal beskytte huden mot forurensning og stress. En av bestselgerne er merkets Splash Mask – en maske som skal fungere på under ett minutt.

Purito
Purito K-beauty
Purito får du på Natural Glow.

Ren, trygg og effektiv hudpleie med naturlige ingredienser. Her er det fokus på innhold fremfor forpakning, og også det at «alle» skal kunne bruke produktene noe som sørger for et svært overkommelig prispunkt. Serien er for for 26 av de vanligste allergenene, og er uten konserveringsmidler (noe som gjør at de bør oppbevares i kjølig eller i kjøleskap). Prøv kultfavoritten Fermented Complex 94 Bossting Essence – en essens med 94 prosent fermenterte komplekser, derav navnet, som skal virke utjevnende, oppstrammende og motvirke hyperpigmentering.

Les også: Er glow den nye greia?