Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Fem fun facts om Anna Wintour

Dette visste du kanskje ikke om en av motebransjens mektigste damer.

De siste ukene har motebransjen, og alle som følger den, hatt ett spørsmål i hodet: Er det sant? «Det» er selvfølgelig ryktet om at Anna Wintour, sjefsredaktør for amerikanske Vogue og kreativ leder i Condé Nas, nå vil takke for seg. Både Vogue og Condé Nast har nektet for ryktene. Men det er alltid noe sannhet i rykter, er det ikke?

Ingen ting er helt sikkert før i juli når Wintour angivelig skal forlate stillingene etter å ha ferdigstilt den enorme september-utgaven. Frem til det får vi bare holde pusten, og prøve å bli litt bedre kjent med dama som gjemmer svaret på hemmeligheten bak sin karakteristiske bob og mørke solbriller.

Her er fem fun facts om Anna Wintour:

 1. Får rundt 2 millioner i året av Condé Nast til å kjøpe klær
  Condé Nast-sjef, Robert A. Sauerberg Jr, er svært opptatt av at hans redaktører skal være blant de mektigste – og stiligste – i magasinbransjen. Etter tidligere Vanity Fair-redaktør Graydon Carter forlot sin stillig i fjor, kom det frem hvilke fordeler han hadde fått som redaktør; egen bil, gymmedlemskap, noen par tusen dollar daglig til å ta kunder på lunsj og middag, og et klesbudsjett. Carters budsjett er foreløpig ikke kjent, men en anonym kilde kunne avsløre til New York Times at Wintours ligger på rundt $200 000 i året.
 2. Hun har hatt bob siden hun var 15
  Anna Wintours bob er muligens den mest ikoniske hårfrisyren i motebransjen. I følge New York Times har hun hatt frisyren helt siden hun var 15 år. Det er også mange som har lurt på hvordan hun klarer å holde den så perfekt gjennom alle moteukene, og hemmeligheten er tydeligvis at hun får den vasket, fønet og stylet – to ganger om dagen.
 3. Datteren hennes gifter seg med sønnen til den avdøde italienske Vogue-redaktøren Franca Sozzani
  Redaktørens datter, Bee Shaffer, var relativt ukjent før hun gjorde en sjelden opptreden i dokumentaren «The September Issue» fra 2009. Siden det er hun blitt fast inventar på den årlige MET-gallaen, og stiller ofte opp side om side med sin mor på den røde løperen. Til tross for oppmerksomheten har hun ingen planer om å følge i sin mors fotspor – men det stopper henne ikke fra å gifte seg med en annen «Vogue-arving». Til sommeren skal hun nemlig gifte seg med sønnen til avdøde Franca Sozzani, tidligere redaktør for italienske Vogue, filmregissør Francesco Carrozzini
 4. Den første utgaven hun lagde av Vogue var så annerledes at trykkeriet trodde det hadde skjedd en feil
  Wintours aller første amerikanske Vogue-cover hadde den israelske modellen Michaela Bercu iført Guess-jeans og en Christian Lacroix Haute Couture-topp – en så stor kontrast til de tildigere, glamorøse, couture-spekkede coverne at trykkeriet spurte om det hadde skjedd en feil. Til Vogue.com fortalte Wintour at «Jakken var faktisk en del av en drakt, men skjørtet passet ikke Michaela, da hun hadde vært på ferie hjemme i Israel og lagt på seg litt. Men det gikk helt fint. Faktisk styrket det bare ideen om å ta coutures hovmodige storhet og lekfullt kaste det inn i det virkelige liv for å se hva som skjedde».
 5. Før Vogue, var hun en liten periode redaktør for et erotisk blad for kvinner
  Etter at hun ble sparket fra sin første amerikanske magasinjobb i Harper’s Bazaar for å være, som hun senere hevdet i en avisartikkel, «for europeisk», begynte hun å jobbe for Penthouse-redaktør [ikonisk erotisk herremagasin] Bob Guccione som redaktør av «Viva», et erotisk magasin for kvinner.
Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hovedbilde: drawingtutorials101.com

Les også: Fun facts om 2018

Siste saker

Mest lest nå
Les mer