Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Graydon Carter slutter som sjefsredaktør i Vanity Fair

Sier opp etter 25 år i stillingen.

I går kveld ble det kjent at 68-åringen forlater sin stilling som sjefsredaktør for det ikoniske magasinet Vanity Fair. Han har holdt stillingen siden 1992, og det er fortsatt ukjent hvem som vil ta over til neste år.

Carter har bekreftet at han vil beholde stillingen frem til desember, og skal overse produksjonen av magasinets årlige Hollywood-utgave som kommer i begynnelsen av 2018.

– Jeg elsket hvert øyeblikk av min tid her og har mer eller mindre oppnådd alt jeg noen gang hadde lyst til å gjøre, forteller Carter i en pressemelding.

Med sitt ville hvite hår og sterke tilstedeværelse har Carter blitt en selvskreven gjest bland New Yorks rike og berømte. Han holdt en av de viktigste stillingene i magasinbransjen og var en viktig del av Manhattans makt-elite. Han eier også to av New Yorks mest eksklusive restauranter – The Waverly Inn og Monkey Bar – som nesten utelukkende gjestes av hans celebre venner.

Han har også vært en høylytt motstander av Donald Trump helt siden han ble redaktør av sitt første magasin, Spy, på 80-tallet. Han kalte Trump en «short-fingered-vulgarian» gjennom hele Trumps president-kampanje la han ikke sjuk på sitt forakt ved å vie en større del av sine ledere til å fordømme den nåværende presidenten.

Han er også ansvarlig for en av de største, viktigste  og mest eksklusive festene i Hollywood i løpet av året – Vanity Fairs årlige Oscar-fest.  Festen, samme med hans valg av de mest innflytelsesrike ansiktene i Hollywood på sine cover, har gjort Carter til en av Hollywoods mektigste aktører.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

Men til tross for Manhattan-makt og Hollywood-makt, er det Carter sin stil som redaktør han vil bli husket for. Han var den siste gjenværende av de tradisjonelle redaktørene som lot journalister og forfattere boltre seg på flere ti-talls sider. Han lot seg aldri skremme av magasinbransjens nedgang, og beholdt kontrollen over Vanity Fair selv når resten av bransjen dalte.

 

Hovedbilde: Vanity Fair

Siste saker

Mest lest nå
Les mer