Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
lpa-genser revolve

Får kritikk for body shaming-genser

«Å være feit er ikke vakkert, det er en unnskyldning».

Det er bare én av tekstene på fem nye gensere fra merket LPA som blir solgt hos nettbutikken Revolve. Mangfold og kroppspositivisme har blitt viktige temaer i motebransjen, og flere aktører ser ut til å ta dette mer lpa-genser bodyshamingpå alvor; men det er ikke til å stikke under en stol at det av og til kan gå litt feil.

En som har vært uheldig i sitt forsøk på å være mer inkluderende er LPA. Onsdag kunne motenettstedet Fashionista melde om genserne med sitater som ser mer ut som en form for body shaming enn noe annet. De grå genserene med tekst på brystet skal være inspirert av fem kommentarer såkalte nettroll har gitt til Lena Dunham, Suki Waterhouse og Cara Delevingne.

På genseren inspirert av en kommentar til Lena Dunham står det «Horrible result of modern feminism», på Suki Waterhouse sin «If you translated a bum onto her face, she’d have a better face» og til Cara Delevingne «Too boney to be boned». En annen genser har kommentaren «Being fat is not beautiful, it’s an excuse».

Under sitatet på genseren står det med liten skrift «As said to» med en henvisning til en Instagram-konto, som viser til at dette er kommentarer som kjendiser har fått.

Grunnlegger av LPA, Pia Arrobio er nær venn med kjendisene som har delt kommentarene fra nettrollene. Etter krass kritikk fra flere som mener denne genserne var unødvendige har merket gått ut med et helt hvitt bilde på Instagram med en forklaring. Her skriver de:

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

«Det som skulle være et forsøk på å slå et slag for dagens internettkultur og hvordan det til tider behandler kvinner, har gått forferdelig feil. Vi ved LPA var så ydmyk over at Lena Dunham ville jobbe med oss om denne kolleksjonen […]. Vi var så stolt av dette produktet og trodde det ville starte en viktig samtale og ha effekt rundt det viktige veldedighetsarbeidet i «Girls Write Now». Her feilet vi og det var ikke meningen. Den største feilen ligger i min egen kommunikasjon som ledet til hvordan kolleksjonen ble vist hos Revolve. Jeg kan ikke beklage nok til min gode venninne Lena Dunham og til alle andre LPA-fans. Vi er lei for at vi skuffet dere. […]

Genseren finnes ikke lengre på Revolves nettside.

Hovedbilde via LPA

Les også: Cubus får mangfold-kritikk for dette bildet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer