Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Donald Trump raser mot Vogue
(Foto: Chip Somodevilla/Getty Images og faksimile)

Donald Trump mener motemagasinene har holdt Melania Trump utenfor

Raser mot amerikanske motemagasiner.

Avtroppende president Donald Trump er misfornøyd med det aller meste om dagen. Nå er det motemagasinene han raser mot.

Midt i julefeiringen tok han i kjent stil til Twitter for å ytre sin misnøye over amerikanske motemagasiner som han mener har holdt Melania Trump utenfor under hele hans presidentskap.

Det er nemlig slik at Melania Trump ikke har fått en eneste magasinforside i løpet av sin tid som USAs førstedame.

Michelle Obama var derimot ofte å se på amerikanske magasinforsider i løpet av sine to perioder som førstedame.

Hele 12 magasinforsider prydet hun. Blant annet amerikanske ELLE, Glamour og Vogue. Sistnevnte ga fru Obama tre forsider alene. Den siste var i november 2016 like etter Donald Trumps valgseier.

Presidenten omtaler kona som «den beste [førstedamen, red.anm.] gjennom tidene». Han retweetet en post fra det høyreorienterte amerikanske nettstedet Breitbart som kaller motepressen en gjeng «elitistiske snobber» som har holdt Melania Trump – «den mest elegante førstedamen i amerikansk historie» borte fra forsidene fire år på rad.

Melania Trump var imidlertid på coveret av Vogue i 2005, iført brudekjole. Dette var kort tid etter at hun giftet seg med Trump. I 2017 var hun på forsiden av meksikanske Vanity Fair, men bildene som ble brukt var tatt fra en profil laget på henne i GQ året før.

Melania Trump på coveret av Vogue i 2005. Hun fikk ikke navnet sitt på forsiden engang, men ble omtalt som Donald Trump sin brud. (Foto: faksimile)

Tar standpunkt

Flere motemagasiner har tatt mer eller mindre klare politiske standpunkt gjennom å ta avstand til Trump-familien. I 2019 sa Vogue-redaktør Anna Wintour til CNN at «det er viktig å ha et synspunkt, og vi profilerer kvinner vi har troen på i magasinene» og at man må «stå opp for det man tror på». Hillary Clinton, Michelle Obama og Kamala Harris er kvinner Wintour har benyttet sin plattform til å støtte. Motebransjens mektigste kvinne har forøvrig hintet om at hun ikke er interessert i å ha førstedamen på forsiden av motemagasinet igjen.

Timingen på Trumps Twitter-rant har falt i svært dårlig jord. Flere bemerker det faktum at presidenten tweeter om dette i stedet for en noe mer aktuell COVID-krisepakke. Nyheten er også blitt plukket opp av motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada som blant annet spør hvor mye Melanias Vogue-cover egentlig kostet Trump.

Les også: Gjør Paris Hilton comeback? Ser slik ut

Siste saker

Mest lest nå
Les mer