Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er hun ferdig som modell?

Supermodellen hintet under filmfestivalen i Cannes.

Mot slutten av 80-, starten av 90-tallet snakket «alle» om «the big six»; supermodellene Naomi Campbell Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Kate Moss og Christy Turlington. Deres storhetstid sammenfalt med storhetstiden til moteskapere som Gianni Versace, og deres symbiotiske forhold løftet begge parter opp til et helt nytt nivå av stjernestatus man ikke tidligere hadde sett.

Som den eneste av super-supermodellene som var mørkhudet hendte det likevel at Naomi Campbell støtte på motgang. Heldigvis lønner det seg å ha «friends in high places». I 1988 ble Campbell den aller første mørkhudete modellen til å fronte franske Vogue, fordi Yves Saint Laurent truet med å slutte å annonsere dersom magasinet ikke ville ha mørkhudete modeller på forsiden.

Med en oppvekst i røffe strøk i Sør-London er Campbell også blitt kjent for å være både stor i kjeften, frekk – og voldelig. Sett bort fra Kate Moss, som har hatt sin dose med narkotika-skandaler omtalt i stort omfang i aviser verden over, er Campbell den som har fått mest negativ presse. Hun har flere ganger blitt anmeldt for vold mot ansatte, og ble til slutt voldsdømt i 2007 med både bøter og samfunnstraff.

Nå, over tre tiår etter at den britiske supermodellen først havnet foran kameraet, ryktes det at hun er i ferd med å si seg ferdig. 

Fotografert på midten av 90-tallet av Patrick Demarchelier

– Jeg vet ikke hvor mye lenger jeg kan gå, egentlig. Det har tross alt gått 32 år siden jeg startet. Det er selvfølgelig en ære å gå på catwalken, men jeg føler at den yngre generasjonen nå kan ta over med meg blant publikum, sa hun ifølge Vogue under filmfestivalen i Cannes i helgen.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Uttalelsen fra Campbell kom i forbindelse med hennes årlige veldedighetsvisning og fest under det store filmeventet. 

Til forskjell fra de andre store supermodellene fra den æraen er hun den eneste som har jobbet jevnt og trutt hele tiden. Som Vogue også påpeker, er hun også den eneste av dem som ikke har store hull i CV-en som modell på grunn av graviditeter og familieliv. Det er likevel verdt å nevne at Campbell både har spilt i filmer, skrevet bøker, startet en restaurant, designet klær og vært programleder, men alltid gjort modelljobber parallelt.

Det er allerede kjent at hun kommer til å motta den høytstående CFDA Fashion Icon-prisen for 2018 i juni i år. Og, med hennes personlighet og attitude, skal det nok uansett mye til at hun trekker seg helt unna oppmerksomheten det å være i rampelyset gir en.

Les også:  Naomi Campbells skjønnhetshemmeligheter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer