Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
L'Oréal-topp sier forurensning er bra for businessen
Foto: Pascal Le Segretain/Getty

L’Oreal-topp mener forurensning er «bra for business»

Kosmetikk-sjefens uttalelser vekker oppsikt.

Administrerende direktør og styreleder i L’Oreal, Jean-Paul Agon, innrømmer at forurensning er bra for businessen, ettersom det øker salg av produkter som skal beskytte mot og minske skader på hud og hår. Han mener også at Instagram booster businessen, ettersom unge kvinner forsøker å gjenskape bilder med filtere på sosiale medier. Det skriver The Independent.

– Dess mer du får deg selv til å se bra ut online, jo mer må du arbeide med deg selv når du skal ut. Fordi når folk møter deg så oppdager de at du er helt annerledes enn hva de trodde, og da har du et problem, sier 63-åringen til finansnettstedet MarketWatch.

– Hvis de ønsker å bruke filtere for å se bra ut på nettet, så må de gjøre noe i det virkelige livet også. Og det er derfor de bruker mer kosmetikk, make-up, hudpleie, mer av alt.

– Glade for at unge mennesker føler seg presset til å se bra ut

Nå kritiseres L’Oreal-toppen av et medlem av den britiske regjeringens all-party parliamentary group som omfavner alle partier.

– Jeg synes uttalelsene er forferdelige og uansvarlige. Det er en innrømmelse fra L’Oreal er glade for at unge mennesker føler seg presset til å se bra ut. Og at de er villige til å utnytte det som markedsføring for produktene sine, sier Bambos Charalambous til The Telegraph.

– Det er nok press på unge mennesker fra før. Tanken på at folk er fornøyde med å tjene penger på et falsk liv er veldig trist. Jeg synes folk burde være fornøyde med seg selv og leve det beste virkelige livet de kan. De må forstå at filtere og presset på å leve et perfekt liv er bare en luftspeilin, avslutter han.

Uttalelsene fra Agon som har jobbet i selskapet i 41 år, kommer etter at kosmetikkgiganten med datterselskapene Maybelline, Kiehl’s, Lancôme, Nyx og La Roche-Posay hadde et dårlig andre kvartal i år på salg av make-up i USA. L’Oreal skylder på at forbrukere bruker mer penger på hudpleie enn på make-up.

Les også: Glittersminken din kan være miljøskadelig

Siste saker

Mest lest nå
Les mer