Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gitte Dyrberg og Henning Kern i Dyrberg/Kern har begjært seg konkurs

Dansk smykkemerke konkurs etter 34 år

Finanskrise, feilslått investorsatsning og mye gjeld.

Det danske smykkemerket Dyrberg/Kern begjærte seg onsdag konkurs etter 34 år. Det skriver det danske bransjenettstedet Fashion Forum.

Sviktende salg

Bakgrunnen for konkursbegjæringen er sviktende salg, ifølge Henning Kern som startet merket sammen med Gitte Dyrberg tilbake i 1985.

«Vår virksomhet har i en god stund kjempet mot sviktende salg i en del av våre markeder og gjennom en del salgskanaler. Det siste året har vi vært særlig hardt rammet samtidig som vi har gjennomgått en lang investorprosess, som ikke ga det ønskede resultatet. Konsekvensen er at vi ikke har økonomi til å drive virksomheten videre», sier Kern til Fashion Forum.

Vemodig

Som mange andre fikk også det danske smykkemerket merke finanskrisen på kroppen. De fortsatte likevel å være optimistiske og investere i vekst og ekspansjon internasjonalt. Her hjemme åpnet de dørene til sin første flaggskipbutikk i Oslo for bare to år siden. Men årsresultatet før skatt i 2017/18 endte på minus 38 millioner kroner.

I tillegg til finanskrisen og feilslåtte investorsatsninger, nevner også Kern sviktende markeder, feilslåtte undermerker og datterselskaper samt mye gjeld hos produsenter som årsaker. Sistnevnte fordi merket har hatt for store og brede kolleksjoner over for lang tid.

«Vi er veldig stolte av å ha definert en produktklasse, fashion jewelry, gjennom en generasjon og over å ha brakt et merke til verden, som er kjent over store deler av verden», sier Kern.

«Den siste tiden har vært slitsom for oss begge, og det er ikke uten et visst vemod at vi sier farvel til det merket, det livet og den identiteten, som Dyrberg/Kern har vært for oss gjennom 34 år. På tross av denne noe tunge situasjonen ser vi frem til en ny tilværelse på den andre siden, hvor mange nye opplevelser venter oss».

Hovedbilde: Dyrberg/Kern.

Les også: Luksusgruppe må ut med milliarder i skatteoppgjør

Siste saker

Mest lest nå
Les mer