Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dyrberg/Kern kjøpes tilbake etter konkurs
Foto: Dyrberg/Kern

Reddet fra konkurs

Kjøper tilbake rettighetene til dansk smykkemerke.

Sviktende salg, feilslåtte investorsatsninger, undermerker og datterselskaper samt mye gjeld hos produsenter på grunn av for store og brede kolleksjoner over for lang tid var blant årsakene til at Dyrberg/Kern i mai begjærte seg konkurs etter 34 år.

Nå har designerne som startet det danske smykkemerket i 1985, Henning Kern og Gitte Dyrberg, kjøpt tilbake rettighetene.

Det skriver det danske bransjenettstedet Fashion Forum.

– Simpelthen for voldsomt

Dyrberg/Kern kjøpes tilbake etter konkurs
Gitte Dyrberg og Henning Kern.

Duoen legger ikke skjul på at de har hatt en for komplisert og kompleks forretningsmodell som ifølge dem selv har flyttet fokuset deres fra deres kompetanser.

–Alle linjene skulle jo produseres, lagerstyres og markedsføres, og det skulle hentes to millioner kroner hjem hver måned for at alle utgifter og lønninger var betalt. Det var simpelthen for voldsomt og for langt fra det vi egentlig synes er morsomt, og det forplantet seg ned gjennom virksomheten og endte med vår konkurs, forklarer Gitte Dyrberg til Fashion Forum.

Hun forteller at de har ønsket å videreføre merket. Det første målet deres ble dermed å kjøpe tilbake immaterielle rettigheter, design- og lisensrettigheter, lageret og webshopen. Det har vært mulig på grunn av designernes stabile personlige økonomi.

– Vi kunne ikke la firmaet havne i andre hender, det er jo vårt hjertebarn og det vi har brukt hele vårt vokse liv på, fortsetter hun.

Mindre, men sterkere sortiment

Neste steg blir dermed å lansere merkets nye kolleksjon. AW19-kolleksjonen har vært klar for produksjon hos fabrikkene som fremdeles har troen på merket.

Fashion Forum skriver at mye kommer til å endres for det danske smykkemerket. Blant annet strukturen til både selve virksomheten, men også kolleksjonene. Færre ansatte og et mindre, men sterkere sortiment vil prege nye Dyrberg/Kern.

-– Vi lager et fantastisk godt produkt som kan holde i lang tid. Og det kombinert med estetikk som er klassisk på en cool måte, gjør at smykket som helhet kan holde lenge. Hvis du kjøper et godt smykke, så beholder du det. Det er mye mer med i tiden nå og representerer i sterkere grad det vi gjerne vil stå for, avslutter Henning Kern.

Les også: Kom hjem fra familieferie i Gambia med idé til nytt smykkemerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer