Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Aftun og Myndin Nerdrum for Anniken Jørgensens merke
Bilde via Knust porselen

Tvillingdøtrene til Odd Nerdrum fronter Anniken Jørgensens nyeste kleskolleksjon

– Det er noen som bare beveger seg med mer grasiøst enn andre, forteller Jørgensen til Melk, som også innrømmer at hun ikke er den letteste å jobbe med.

Influencer Anniken Jørgensen, bedre kjent som Annijor på nett, lanserte klesmerket sitt Knust porselen i 2018. Det ble bygget med en visjon om å skape et 100 prosent etisk merke.

Nå er merkets tredje kolleksjon ute, denne gangen med tvillingdøtrene til kunstner Odd Nerdrum og Turid Spildo – Aftur og Myndin som modeller.

– Jeg var jo med på Farmen, og ble veldig nær Øde Nerdrum [sønnen til Odd Nerdrum, red.anm], forteller Anniken Jørgensen til Melk & Honning.

– Han fortalte om søstrene sine, og da vi var ute av gården viste han meg bilde av de to han hadde snakket så mye om. Jeg sa at jeg gjerne ville ta bilder av dem, og Øde sa at de sikkert hadde lyst til det. Så jeg inviterte de på boklanseringen min, og de var jo like vakre og yndige i virkeligheten.

Den nye kolleksjonen til Jørgensen har fått navnet Glansbilde.

– Det er jo det de er. Det er noen som bare beveger seg mer grasiøst enn andre, og for disse to ligger det helt naturlig. Samtidig er de tvillinger, noe jeg obsesser på fra før av, så enda bedre, forteller den norske influenceren.

Les også: Norsk modell håndplukket av Gucci

Knust Porselen sin nyeste kolleksjon. Foto: Håkon Jørgensen

– På slike dager vimser jeg rundt som en gal hane

24-åringen forteller at hun ikke har råd til å booke «ordentlige» modeller enda.

– Derfor går tankene mine alltid andre steder når jeg tenker på modeller til Porselen. Noe jeg også synes er fint. Litt nye ansikter. Jeg har fått høre de siste årene at jeg skulle jobbet som scout, haha. Det er nemlig flere jeg har skutt som har fått modellkontrakt etterpå.

Nerdrum-døtrene har ifølge Jørgensen gjort noen modelljobber tidligere, men er ikke representert av noe norsk byrå.

– De trengte ingenting. Jeg tok så vidt på de sminke, og fikset så vidt håret. Resten skled av seg selv. De kunne bare stå der og se bra ut. De trengte ikke meg til å fortelle hva de skulle gjøre.

Hun forklarer at hun ikke husker stort fra selve shoot-dagen.

– På slike dager vimser jeg rundt som en gal hane. Jeg gjør jo alt selv, og planlegger som regel alt i hodet mitt natten før. Så ja, litt styling, litt hår, hest, hvor vi skulle ta bilder og alt går litt hulter til bulter. Jeg er veldig bastant og vet akkurat hva jeg liker, så verken fotografer eller andre på sidelinja har så mye de skulle sagt.

– Det er noe jeg må gi meg med egentlig. Jeg er altfor sær, innrømmer hun.

Foto: Håkon Jørgensen

– Jeg vet jeg overhodet ikke er enkel å jobbe med

Jørgensen forteller at hun jobber veldig utradisjonelt.

– Jeg har ingen moodboard, noe som gjør teamet mitt småsprø i blant. Jeg prøver å realisere plagg jeg selv savner jeg i garderoben. Da slenger jeg halve klesskapet mitt på bordet for å fortelle hva jeg liker med ti forskjellige plagg, og at det er det jeg vil ha.

– Jeg vet jeg overhodet ikke er enkel å jobbe med, så all ære til det lille teamet som holder ut med meg og alle de sporadiske ideene mine. Jeg ombestemmer meg også veldig fort, så man kan jo tenke seg, forteller hun.

Jørgensen slapp sin første roman i høst, «Og så kom regnet». Der belyses blant annet angst, noe 24-åringen har vært ærlig om at hun sliter med.

Les også: Nå lanserer influenceren sitt eget skjønnhetsmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer