Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Do’s and dont’s i New York City

Alt fra Gossip Girl-verdige klubber og byens beste pannekaker, til gater du helst bør unngå. Her er våre beste tips.

I morgen går startskuddet for moteuka i New York City. Byen som mange ved en feiltakelse tror er hovedstaden i USA, har tidvis hatt den viktigste av de fire store moteukene. For øyeblikket mener mange likevel at den er slått av Paris, muligens også Milano, når det gjelder å være interessant. Viktig og kul motemessig eller ikke er New York uansett en av verdens mest spennende byer å besøke.

Men det er klart at man som nykommer på Manhattan og de omkringliggende bydeler kan ende med å havne med hele kroppen rett i en skikkelig turistfelle. For at du skal ha flest mulig kule opplevelser og færrest «Her skulle vi ikke dratt. Hvem var dette sin idé igjen!?»-opplevelser, har Melk & Honning samlet våre største do’s and dont’s.

DO’S

Klubb/Bar

The Boom Boom Room

Har i flere år vært en av de mest eksklusive klubbene i New York. Med beliggenhet på toppen av hotellet The Standard tiltrekker det seg fremdeles mange av de rike og berømte, selv om flere av de andre klubbene i Meatpacking district, slik som 1Oak, har overtatt rollen som de kuleste.

Le Bain

Med takterrassen som både har utsikt til uptown og downtown er det dét perfekte stedet å starte en kveld i New York. Like i nærheten ligger alle de feteste klubbene som perler på en snor. Om sommeren legger de kunstgress på taket og plasserer et lite svømmebasseng iblant det hele.

Up & Down

Dette er klubben som har tatt over mye av «kulhetsvibbene» til The Boom Boom Room. Både masse New York it-personer og kjendiser som Rihanna, Leonardo Dicaprio og Hailey Baldwin har blitt sett her det siste året.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

1Oak

I likhet med alle de andre feteste klubbene ligger denne også i Meatpacking. I likhet med Up & Down er dette også et skikkelig «se og bli sett» sted, og i samme takt – muligens vanskelig å komme inn på.

Restaurant

Vandal

Med de samme eierne som ultrapopulære TAO i downtown-områedet har Vandal, som ligger på hotellet Bowery, blitt minst like vanskelig å få bord på de siste årene. Interiøret er inspirert av street art og maten av den store, internasjonale street food-bølgen.

Megu

I mange år lå Megu på to forskjellige steder på Manhattan før eierene plutselig og av uviss grunn la ned begge to i 2014. I fjor høst åpnet de plutselig opp igjen på Dream Hotel Downtown, og har blitt minst like populære som før med sine japanske småretter.

Public Kitchen

Denne splitter nye restauranten ligger i det helt nye hotellet kalt «Public» på Lower East Side. Med den franske restaurant-kongen Jean-Georges Vongerichten, som også eier steder i alt fra Shanghai til Las Vegas, er stedet selvsagt i den dyrere ligaen. Maten er ifølge Vongerichten selv en miks av alle mulige cuisines, som igjen er ment til å representere New Yorks miks av kulturer.

Stanton Social

Dette stedet, som forøvrig også eies av TAO-gruppen, er det perfekte stedet å gå for småretter man kan dele. Selv kaller de seg «Lower East Side’s sexiest restaurant and lounge» og vi har fra sikre kilder fått bekreftet at nettopp det stemmer.

Kafé

NoMo Kitchen

Denne restauranten/kaféen har ifølge flere vi har snakket med «New Yorks beste pannekaker». Med en rustikk amerikansk meny, med inspirasjon fra middelhavet, er dette stedet perfekt for å henge dagen derpå.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

By Chloé

Denne kaféen er en klassiker til lunsj. En warning: den er vegansk. Men maten her er såpass god at det bør ikke stoppe deg fra å komme hit. Det stopper ikke New Yorkerne.

Jack’s Wife Frida

I likhet med tidligere nevnte NoMo Kitchen er også denne kaféen og bistroen også både inspirert av middelhavsmat og det amerikanske kjøkkenet.

La Colombe

Beliggende sentralt på Lafayette/Prince Street er La Colombe et perfekt sted å stoppe for en skikkelig god kopp kaffe.

Shopping

10 Corso Como

Det velkjente butikk-konseptet har lenge vært en av hovedgrunnene til at motefolk valfarter til Milano. I løpet av de siste årene har de utvidet og finnes nå både i Seoul, Shanghai og Beijing. Snart blir det også New York sin tur. Den 3000 kvadratmeter store butikken skal ligge i Seaport distriktet, downtown på Manhattan, og huse alt fra svindyr kunst, til musikk og mote. Foreløpig ser det ikke ut til at den åpner før i 2018, men likevel verdt å ha med på denne listen.

Green Street

Denne gata huser en endeløs rekke med brand stores. Alt fra Acne Studios og Isabel Marant, til Christian Dior og Louis Vuitton har valgt å legge butikkene sine til denne gata i SoHo. I samme område finner man også undertøysgigantene Agent Provocateur og La Perla for de som liker å unne seg skikkelig dyrt undertøy.

Barneys 

Barneys i seg selv er ikke akkurat noe nytt og spennende, men deres nye 17 000 kvadratmeter store flaggskip på downtown Manhattan er det. I samarbeid med velkjente interiørdesignere har de forsøkt å få det svære senteret til å få en «intim og koselig vibe» ved seg. Er du på utkikk etter bøker, klær, musikk, møbler eller noe annet mellom himmel og jord finner du det nok her.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Glossier 

It-sminkemerket Glossier har på kort tid vokst seg til å bli et av de mest spennende og populære i den vestlige verden. Med forpakninger og reklamekampanjer i «millennial pink» har de klart kunststykket å nå fram i et stadig voksende beauty-marked. Butikken deres på 123 Lafayette Street er deres foreløpig første, men den andre åpner om kort tid i London.

 

DONT’S

– Irriterer du deg over treige turister så unngå for all del Broadway/Prince Street i SoHo, der alle kjedebutikkene som Zara, Mango, Topshop og så videre ligger.

– Båt ut til frihetsstatuen. Det er ikke noe mer spennende å se den velkjente statuen nedenifra enn fra selve Manhattan.

– Restauranten The Boat House i Central Park. En velkjent destinasjon for de som er fans av Sex & The City, men maten er ikke nødvendigvis noe spesielt spennende.

– Området rundt Trump Tower. Sperringer og bevoktning 24/7 midt på den travle gaten 5th Avenue gjør New Yorkerne, i staten som hadde et stort flertall av demokratiske velgere under valget i fjor, i harnisk. Ikke et hyggelig sted å befinne seg.

 

(Med spesielt takk til Elise Sandvik)

Les også: Do’s and dont’s Helsinki

Siste saker

Mest lest nå
Les mer