Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
cara delevingne

– Forfriskende at noen i et kongelig bryllup gjør noe slikt

Cara Delevingne trosset kleskoden under fredagens prinsessebryllup.

Fredag formiddag var verdens øyne rettet mot Windsor Castle i anledning det kongelige bryllupet mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank.

På vei inn til kirken fikk vi et kjoleshow et kongelige bryllup verdig og gjestelisten var stjernespekket med navn som Naomi Campbell, Kate Moss, Demi Moore, Ellie Goulding, James Blunt, Robbie Williams og Cara Delevingne.

Flere A-kjendiser og eksklusive designerkjoler til tross, var det modell og skuespiller Cara Delevingne som fikk mest oppmerksomhet for antrekket sitt. Hun hadde for anledningen kledd seg i en svart smoking signert Emporio Armani stylet med en flosshatt fra Chanel.

På invitasjonen gjestene skal ha fått i forkant av bryllupet har det stått en kleskode for gjestene å følge. For fredagens kongelige bryllup var kleskoden «Morning coat/Day dress with hat».

«Morning coat» er et alternativ for menn dersom bryllupet er tidlig på dagen, og det derfor ikke er nødvendig å kle seg i smoking, skriver MyTuxedoCatalog. Mens «Day dress with hat» ifølge PopSugar setter stort fokus på kvinnens hodeplagg. Her holder det ikke bare med en liten blomst i håret. More is more, og jo større hatt jo bedre.

Da bryllupsgjestene ankom kirken var det flere medier som skrev at Cara Delevingne brøt kleskoden for bryllupet. Blant dem Harpers Bazaar som imidlertid understreker at hun gjorde det på den chiceste måten mulig. Delevingnes antrekk gikk også fort viralt på sosiale medier og ble hyllet verden over.

Cara Delevingne

Cara Delevingne delte antrekket sitt på egen Instagram. Foto: Skjermdump Instagram

Men hvor viktig er egentlig kongelige klesregler for bryllup i dag?

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, forteller til Melk & Honning at kongelige kleskoder angitt på bryllupsinvitasjoner nok i dag er mer retningsgivende for pyntegrad enn noe egentlig påbud.

– Bryllupet på fredag var et typisk kongelig britisk formiddagsbryllup. Der alle herrer trekker i «morning suit», som vil si sjakett og floss, og damene altså i «day dress and hat». Det Cara Delevigne med sin androgyne stil spiller jo faktisk bare på herrenes antrekk, sier Totland, og fortsetter:

– Selv synes jeg det bare er forfriskende at en av de 850 gjestene i et kongelig bryllup gjør noe slikt. Og det tror jeg faktisk også at både brudeparet og resten av kongefamilien gjorde.

Hovedbilde: Cara Delevingne ankommer fredagens prinsessebryllup. 

Les også: Ti bryllupsfilmer 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer