Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik blir årets Met Gala
Kylie Jenner og Kendall Jenner under Met Gala 2019. Foto: Mike Coppola/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Dette vet vi om årets Met Gala

Natt til tirsdag braker det løs i New York.

Etter at fjorårets Met Gala ble avlyst som følge av koronapandemien, føltes det nok godt for Anna Wintour å endelig kunne invitere til motefest i New York.

Den amerikanske Vogue-redaktøren har siden 1995 vært vertinne og invitert noen av verdens største stjerner, i tillegg til motebransjen, til den årlige innsamlingsgallaen til støtte for det anerkjente museet Metropolitan Museum of Arts sin moteavdeling.

Kvelden kan faktisk sees på som motebransjens svar på Oscar-utdelingen.

Helt siden 1948 er The Met Gala blitt arrangert den første mandagen i mai. I år blir festen dermed historisk, ettersom den måtte flyttes til september på grunn av koronarestriksjoner i USA tidligere i år.

Dette vet vi om årets Met Gala som går av stabelen natt til tirsdag norsk tid.

Met Gala 2020 står i fare for å bli avlyst på grunn av koronaviruset
Lady Gaga under Met Gala 2019. Foto: Karwai Tang/Getty Images

Det er ofte knyttet høye forventninger til hvem som skal lede de store begivenhetene med Hollywood-stjerner blant publikum.

I år er det en imponerende sammensatt gjeng. Call Me By Your Name-stjernen Timothée Chalamet, Billie Eilish, Naomi Osaka og stjernepoet Amanda Gorman skal lede innsamlingsgallaen.

Tom Ford, Instagram-sjef Adam Mosseri og Anna Wintour vil være æresmedlemmer.

Timothee Chalamet får kritikk for sitt Oscar-antrekk
Timothee Chalamet på Oscar-utdelingen. Foto: P. Lehman/Barcroft Media via Getty Images

Nytt av året er at hvermannsen kan få ta del i begivenheten.

Helt i tråd med tiden, skal Vogue nemlig livestreame The Met Gala, slik at alle andre «dødelige» også kan få med seg moroa.

Livesteamingen vil bli ledet av to gjester. Skuespiller og artist Keke Palmer og skuespiller, skribent og regissør Ilana Glazer.

Er arrangementet koronavennlig?

Ja, hevder Vogue. Årets Met Gala er en mye mer «intim affære».

Helse og sikkerhet for både gjester og crew vil være prioritert. Alle som deltar på festen må vise frem gyldig vaksinasjonsbevis i tillegg til å vise frem negativ koronahurtigtest dagen før, og ha på munnbind innendørs når man ikke spiser eller drikker ved bordet sitt, ifølge Vogue.

Dette er årets dresscode.

Kim Kardashian vil slutte å kle seg sexy
Kim Kardashian og Kanye West på Met Gala 2019. Foto: Andrew Toth via Getty

Ettersom alt utenom rød løper er hemmelig for offentligheten, er nettopp rød løper naturligvis (det eneste) høydepunktet.

Årets dresscode er American Independence. Så gjenstår det å se hvordan de ulike gjestene velger å tolke dette.

Særlig i 2019 da tema for The Met Gala var Camp: Notes of Fashion, oppsto det full forvirring blant stjernene.

Celine Dion tolket temaet som at de skulle på camping, ifølge The Cut. Sangeren endte (gudskjelov) opp med haute couture istedenfor telt og primus på den røde løperen.

Celine Dion i 2019
Celine Dion i 2019. Foto: Jamie McCarthy via Getty

Motebegivenheten har hvert år også hatt ulike temaer som gjenspeiler en påfølgende utstilling ved museet.

I år er temaet American Fashion, som er delt opp i to ulike utstillinger. Den første utstillingen In America: A Lexicon of Fashion vil åpne 18. september og markerer moteavdelingens 75 årsjubileum. Utstillingen vil se ut som et hjem med ulike rom med designere som Christopher John Rogers, Sterling Ruby, Conner Ives, Prabal Gurung og Andre Walker.

Den andre utstillingen, An Anthology of Fashion, vil åpnes 5. mai til neste år. Her vil museet samarbeide med amerikanske filmregissører om å skape cinematiske scener i hvert rom som viser ulike historier om amerikansk mote. I den forbindelse vil det arrangeres en til Met Gala, som vil gå av stabelen 2. mai.

– Jeg føler virkelig at amerikansk mote gjennomgår en renessanse. Jeg tror særlig unge designere er i fortroppen av diskusjoner om mangfold og inkludering, i tillegg til bærekraft og transparens. Mye mer enn deres europeiske motparter. Kanskje med unntak av engelske designere, sier Andrew Bolton, kurator ved moteavdelingen om årets tema til Vogue.

Les også: Blir denne serien like populær som Bridgerton?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer