Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tom Ford NYFW

Dette kan du forvente av New York Fashion Week

Det er langt mellom høydepunktene.

Sesongens moteuker er allerede godt i gang med den amerikanske moteuka som neste ut. Den startet så smått mandag med en rekke menswear-visninger og løper til og med 13. februar med tett program.

Det er lenge siden New York Fashion Week tronet øverst av de internasjonale moteukene. De siste par sesongene har krisen så og si vært et faktum med designerflukt og et tilhørende stadig tynnere program der de helt store navnene mangler. Denne sesongen er intet unntak.

Avhopperne

I fjor var det så dårlig stelt at CFDA lovet bot og bedring med planer for å omstrukturere den amerikanske moteuka og å hente inn igjen «avhopperne». De beskrev NYFW den gang som et korthus – som kjent ikke står så veldig støtt.

Victoria Beckham er blant designerne som ikke lenger viser under NYFW. Foto: Getty Images.

Ett år senere mangler riktignok de helt store navnene fortsatt på programmet. For mens både Alexander Wang og Victoria Beckham har vist for det som skal være aller siste gang som en del av det offisielle programmet har Rodarte siktet seg inn på Los Angeles til fordel for den amerikanske motebyen bare dagen før det hele braker løs i New York.

Heller ikke Calvin Klein, som valgte å ikke fornye kontrakten med kreativ leder Raf Simons i fjor, viser under sesongens amerikanske moteuke. De skal riktignok etter planen være på plass igjen med ny kreativ leder – eller ledere – til høsten.

Comebackene

Proenza Schouler vendte i fjor tilbake til NYFW etter et kort opphold på haute couture-kalenderen i Paris. Denne sesongen viser de igjen i hjembyen New York. Det gjør også Helmut Lang som ikke har vist i den amerikanske storbyen siden september 2017.

Stayerne

Marc Jacobs fortsetter å vise under NYFW. Foto: Getty Images.

Nykommerne

Med stadig færre av de gode, gamle navnene på programmet er det i det minste rom for up and coming-merker og designere.

Streetwear-merket Palm Angel holder sin første visning i den amerikanske storbyen, mens både Deveaux og Khaite begge debuterer på catwalken under sesongens NYFW. Det gjør også Palomo Spain som av blant andre Vogue trekkes frem som en one to watch.

Hovedbilde: Tom Ford New York Fashion Week september 2018. Foto: Getty Images.

Les også: Høydepunktene fra den danske moteuka

Siste saker

Mest lest nå
Les mer