Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Noen produkter blir kulturfavoritter
Byredo sin duft Gypsy Water var i en periode alle sin favoritt

Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter

13 skjønnhetsprodukter som er mer enn bare hypet.

Hvert år lanseres det haugevis av nye skjønnhetsprodukter.

Mange forsvinner like raskt som de kom, mens noen svært få blir ekte klassikere – såkalte kultprodukter – som trekkes frem igjen og igjen, og som får fast plass i sortimentet.

Her har vi samlet noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter gjennom tidene:

YSL Touché Eclat Illuminating Pen
Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter
YSL Touche Éclat kr 390 hos KICKS her

Populært kalt «tryllepenn». På verdensbasis selges én av disse hvert tiende sekund. Touché Eclat er fast inventar i sminkepungen til makeupartister, beauty-influencere, superstjerner og andre over hele verden. Derfor er den også forsøkt kopiert utallige ganger.

Men de som vet, de vet.

En vanlig misforståelse er at dette er en concealer. Det er det ikke.

Det er heller ikke bare en highlighter. Den kan brukes for eksempel over concealer under øynene for å reflektere lys og med det «friske opp» mørke ringer. For å highlighte brynsbenet eller på toppen av kinnbena. Som en fullgod øyeskyggebase. Eller for konturering.

En fun fact er at den originale formularen aldri er blitt forandret – ei heller klikk-funksjonen. (Det er forøvrig rundt 200 klikk i hver Touché Eclat-penn før den går tom, så da vet du det.)

Augustinus Bader The Cream

Ikke alle kultprodukter har tiår på baken.

Augustinus Bader The Cream er ett av dem.

Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter
Augustinus Bader The Rich Cream 50ml kr 2400 hos Gimle Parfymeri her

Bak står tyske Dr. Augustinus Bader som mange mener har revolusjonert hudpleiebransjen med sine svært tekniske, men likevel såre enkle produkter. Dette er hudpleie for deg som ikke vil ha den aller mest avanserte hudpleierutinen, men som krever mye av produktene dine – og ikke minst forventer resultater.

Vi har tidligere omtalt ansiktsoljen, men det er kanskje The Cream som er det virkelige hero-produktet. Omtalt som kremen som kan erstatte en hel hudpleierutine. Ikke overraskende er den elsket av kjendiser og skjønnhetseksperter over hele verden, beskrevet av The Cut som «fuktighetskremen som kan gi deg rich-person skin». Lol.

Biotherm Lait Corporel
Biotherm Lait Corporel 400ml kr 219 hos VITA her

Denne kroppsmelken har vært en bestselger i over 50 år, og hylles for sin freshe og tynne tekstur som skal motvirke tørr hud og etterlate den glødende og frisk. I Europa er denne fortsatt den bestselgende body lotionen i Tyskland, Spania og Italia, og den er noe overraskende en hit på tax-free til tross for eller kanskje nettopp på grunn av den svært hyggelige prislappen rett under tohundrelappen.

Helena Rubinstein Lash Queen Mascara

Den polske gründeren og forretningskvinnen Helena Rubinstein er ikke bare en av skjønnhetsverdenens største stjerner, men også en av verdens rikeste og mest suksessfulle businesskvinner noensinne.

Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter

Som en slags datidens Kylie Jenner, bare bedre.

I 1939 skapte hun den første vannfaste maskaraen, etterfulgt av Mascara-Matic i 1958 som senere ble Long Lash og Lash Queen som med sitt iøyenfallende design er blitt svært så ikonisk.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Herregud, jakten på den perfekte foundation kan virke som et evig opplegg. Men det er ikke uten grunn at denne fra Armani Beauty, som forøvrig fyller 20 år i dag, er en av verdens mest ikoniske.

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk Foundation kr 505 hos Gimle Parfymeri her

Formularen er inspirert av den fine teksturen til silke, og foundationen er skapt for en naturlig look.

Den er den mest solgte foundationen hos skjønnhetsgigant Sephora.

Lancôme Hypnôse Mascara

Om mulig kanskje enda mer ikonisk enn Helena Rubinstein sin Lash Queen er denne fra Lancôme.

Den er ikke så fryktelig gammel heller, for det var først i 2004 av sminkemerker introduserte en ny generasjon maskaraer – den ikoniske serien Hypnôse.

Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter
Lancôme Hypnôse Mascara kr 345 hos KICKS her

Hver 36. sekund selges en slik i Europa.

Maskaraen har også vunnet en hel drøss med priser med god grunn.

Kiehl’s Ultra Facial Cream
Kiehl’s Ultra Facial Cream 50ml kr 290 hos Gimle Parfymeri her

Denne er Kiehl’s mest solgte produkt.

Den lette, fuktighetsgivende ansiktskremen gir fuktighet og beskytter huden mot særlig kalde, tøffe og tørre klimaer (hei, Norge).

Den er faktisk testet også i ekstreme klimaer, mer spesifikt på en ekspedisjon over Grønland i 2005. (Det er også grunnen til at det er et bilde av kartet over Grønland på forpakningen.)

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex
Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex 50ml kr 1025 hos KICKS her

Nattserumet over alle nattserum, og en sann klassiker. Som nå for første gang kommer i en ny og oppdatert utgave og med ny flakong.

Den nye har en pris på 725 kroner.

La Mer Creme De La Mer
La Mer Creme de La Mer 60ml kr 2950 hos Koch Parfymeri her

For mange verdens beste ansiktskrem.

Til tross for den stive prisen, er det ansiktskremen som mange kjøper om og om igjen. Den er dessuten svært drøy i bruk.

Kremen er hyllet av kjendiser siden den kom på 1960-tallet da romforskeren Dr. Max Huber pådro seg alvorlige forbrenninger ved et uhell i laboratoriet. 12 år i hudpleiebransjen og 6000 eksperimenter senere hadde han utviklet Miracle Broth, bestående av gjæret tang behandlet med lyd og lys, som er hjertet i alle La Mer-produktene.

Byredo Gypsy Water
Byredo Gypsy Water 100ml kr 2100 hos Heaven Scent her

Duften av frisk jord, dype skoger og leirbål er fortsatt blant Byredo sine bestselgende parfymer. Selv om mange andre er kommet til.

En periode var Gypsy Water signaturduften til, vel – alle.

Noter av bergamott, sitron, pepper, røkelse, amber, vanilje og sandeltre gir deg garantert komplimenter. Selv om det riktignok i dag finnes langt mer spennende dufter i Byredo-sortimentet.

Denne kommer også som dusjgele, bodylotion, bodycreme, håndkrem og hårparfyme. Vil du ha duftlys som ligner, prøv Bohemia.

Avène Thermal Spring Water 
Avene Thermal Spring Water 300ml kr 169 hos Farmasiet.no her

Etterhvert er det kommet ganske så mange ansiktsvann på markedet. Men klassikeren er Avène sitt termalkildevann som visstnok skal ha helsefremmende egenskaper.

Termalkildevannet er et naturlig mineralholdig kildevann som etter en nærmere 50 år lang reise under jorden kommer opp til overflaten der det samles opp og føres inn i et lukket, sterilt system frem til produksjonsanlegget hvor produktene fremstilles.

Med andre ord: Første gang du bruker er sprayen er det første gang på mer enn 50 år at kildevannet kommer i direkte kontakt med luft.

NUXE Huile Prodigieuse
Nuxe Huile Prodigieuse tørrolje 100ml kr 349,90 hos Apotek1 her

En av verdens kanskje mest kjente og omtalte tørroljer. Nærende, mykgjørende og multifunksjonell for både ansikt, kropp og hår.

Denne kommer med og uten skimmer.

Weleda Skin Food
Weleda Skin food 75 ml kr 143 hos Sunkost her

En rik krem med planteekstrakter og essensielle oljer perfekt for tørr hud i ansikt og på kropp. Også denne sverger kjendisene til, men i motsetning til mange av de andre hyllede kjendisproduktene er denne svært rimelig i pris. Ofte omtalt som verdens beste multikrem, klar kultfavoritt blant makeup-artister både her hjemme og internasjonalt – og ikke overraskende Weledas egen bestselger.

Les også: Dette er verdens mest populære hudpleiemerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer