Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er mote-Norges sommerplaner
Foto: Instagram/ @dinahansen @felicianoelle @tineandreaa @alphonsamuri @xoxotsumi

Dette er mote-Norges sommerplaner

– I år skal jeg ha en god gammeldags «ja»-sommer.

Den første mer eller mindre normale sommeren på lenge ønskes varmt velkommen. Endelig kan vi reise til varmere strøk og feriere i Norge (nesten) uten restriksjoner. Gleden er også stor for at vi kan samles til fester, piknik i parken, bryllup og andre sammenkomster – og være så mange vi vil! Det tar vi aldri for gitt igjen, eller hva?

Vi har spurt et knippe norske moteprofiler hvordan sommeren deres ser ut i år.

Influencer og PR-dame Dina Hansen skal tilbringe mesteparten av sommeren i Norge, men hun tar også en liten tur til København i august.

Hva betyr sommer for deg?

– Når jeg tenker på sommer, tenker jeg først og fremst på kvalitetstid med familie og venner, avkobling, saltvann, solnedganger, rosévin, bikiniskille, grillmat, båtturer og bøker, sier hun til Melk & Honning.

Dina Hansen skal tilbringe mesteparten av sommeren i Norge. Foto: Instagram/ @dinahansen

Endelig kan vi reise mer eller mindre som normalt igjen – skal du reise i sommer?

– Denne sommeren blir det reising mellom Sørlandet og Drøbak, hvor jeg og kjæresten har feriehus. Vi pusser for tiden opp leiligheten vår i byen, så deler av ferien vil dermed gå til å ferdigstille den. Men når været er fint i Norge, finnes det ikke noe bedre sted å feriere, spør du meg! Jeg trives best ved havet når det er varmt i luften, så byferie midt på sommeren er ikke noe for meg. Men det blir likevel en liten tur til favorittbyen, København, i starten av august.

– Det er heldigvis muligheter for å hoppe i havet der óg. 

Har du noen andre planer for sommeren?

– Når vi først skal være i Norge denne sommeren hadde det vært veldig gøy å få med seg noen festivaler, selv om jeg ikke har kjøpt noen billetter enda, hehe. Alltid sent ut med det. Jeg krysser fingrene for at det er noen ledige billetter om jeg spontant bestemmer meg for å dra på noe. 

– Ellers gleder jeg meg til lange middager med gode venner og bare det å kunne logge av mailen og ta en lang pause fra mobilen, det ser jeg også veldig frem til.

– Denne ferien skal jeg fokusere på pleie av både kropp og sjel. 

Har du noen faste sommertradisjoner? 

– Sett bort ifra noen faste sommerfester som arrangeres hvert år, vil jeg si at jeg har få tradisjoner om sommeren. Noen år har jeg reist mye til utlandet, og da særlig strandferier, og andre har jeg blitt i Norge. Jeg er derimot en spontan person, og kan plutselig finne på å hoppe på en tur om det åpnes opp for det. Ellers har både jeg og mamma bursdag på sommeren, så det feires selvfølgelig hvert år! 

Les også
STILORAMA: Sara Flaaen Licius
Dina forteller at hun skal fokusere på kropp og sjel denne sommeren. Foto: Instagram/ @dinahansen

Influencer Felicia Noelle Donkor forteller at sommer for henne betyr å slippe seg løs, være fri og leve sitt aller beste liv.

– I år kommer jeg til å legge ekstra trøkk på sistnevnte og ha en god gammeldags «ja»-sommer. Det vil si at jeg sier ja til opplevelser som jeg vanligvis sier nei til, sier hun til Melk & Honning.

Endelig kan vi reise mer eller mindre som normalt igjen – skal du reise i sommer?

– ENDELIG! Det er fortsatt ikke til å tro at vi får gjort det. Jeg har fått «tvangsferie» av min nye jobb, så jeg skal ta en uke hjemme i Stavanger. Det er masse fantastiske endringer som skjer på hjemmebane som jeg må få med meg. Så har jeg en uke igjen som jeg må bruke opp. 

– Jeg leker med tanken om å dra til Lisboa (favorittbyen min) eller Kroatia. Ellers blir det nok et par spontanturer til København og London om dagsformen slår til.

– Det er ikke sommer uten Køben, ass.

Felicia Noelle Donkor har flere destinasjoner i tankene for årets sommerferie. Foto: Instagram/ @felicianoelle

Har du noen andre planer for sommeren?

– Jeg elsker musikk og jubler over at jeg endelig får dratt på festivaler igjen. Det er liksom ikke sommer uten en iskald øl, fine venninner, god musikk og helt amazing stemning. I år skal jeg ta Kadetten og Øya med storm. I tillegg blir det konserter med blant annet Karpe. Jeg skal til og med rave rundt med jentene på Kygo-konsert i juli.

– Så gira er jeg for å dra på konserter og festivaler. 

Har du noen faste sommertradisjoner? 

– Bortsett fra å dra hjem til Stavanger, så har jeg ingen tradisjoner på sommeren. Dette er årstiden der jeg føler meg mest spontan og legger minimalt med planer. Det er slik jeg klarer å nyte dagene så mye jeg kan og skape helt sinnsykt gode minner som jeg lever på resten av året. 

Les også
M&H toppliste: 11 favoritter fra sommersalget
Felicia forteller at hun er spontan om sommeren og at hun ikke har mange faste tradisjoner. Foto: Instagram/ @felicianoelle

Influencer Tine Andrea Lauvli forteller at sommer for henne er en tid for avslapning, god mat og lukten av nyslått gress.

– Jeg får alltid mye mer energi om sommeren, og jeg elsker å bare sitte på en Løkka-benk med en kaffe i hånden og se på alle de fine menneskene som nyter sommersola. Sommer er den beste årstiden altså, sier hun til Melk & Honning.

Tine Andrea Lauvli synes at sommer er den beste årstiden. Foto: Instagram/ @tineandreaa

Endelig kan vi reise mer eller mindre som normalt igjen – skal du reise i sommer?

– Jeg skal endelig ut og reise igjen! Jeg skal jo gifte meg på en vingård i Toscana i august. Så vi drar ned til en liten vingård utenfor Milano en uke før for å få litt ekstra ferie. Så skal vi ha en bryllupshelg med familie og venner i Toscana, før vi reiser på en liten love-trip til Ibiza. Jeg gleder meg skikkelig til sommer, italiensk mat og masse bading.

– Nå krysser jeg alle fingre og tær for at ingen fly blir innstilt og at vi alle får en veldig fin og stressfri ferie der nede.

Har du noen andre planer for sommeren?

– Det blir nok innom en liten festival eller to, bade litt, grille og bare henge med familie og venner. Også blir det en liten kosetur til København da.

Har du noen faste sommertradisjoner?

– Aperol Spritz på Trattoria Popolare og en festival.

Tine Andrea skal gifte seg i Italia i sommer! Foto: Instagram/ @tineandreaa

For influencer og modell Alphons Amuri betyr sommer en tid uten tykk layering i klesveien.

– Personlig er sommer dårlig for min stil, for den krever så lite. Spesielt når man som mann har så lite å velge mellom fra før. Så jeg gleder meg til høsten hvor jeg kan ha på meg jakker og layers uten å dø av varmen, sier han.

Endelig kan vi reise mer eller mindre som normalt igjen – skal du reise i sommer?

– I år har jeg tenkt til å reise en del, men for det meste for jobb. Så hysj hysj, let’s see where the road takes me! Men alt jeg kan si er at allerede på søndag vil jeg være i Paris.

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?
Alphons Amuri forteller at han skal reise mye i sommer. Foto: Instagram/ @alphonsamuri

Har du noen andre planer for sommeren?

– I sommer har jeg tenkt til å ta meg tid til å begynne på lappen (jepp, I am amongst the slow ones), men også jobbe på mange kule prosjekter jeg er heldig å få være med på.

– Jeg gleder meg til å dele alt med dere når den tid kommer!

Har du noen faste sommertradisjoner? 

– Jeg har foreløpig ingen faste tradisjoner. Men det ser ut som Fashion Week kan bli det de neste 100 årene da, så la oss se hvordan det kommer til å gå. Jeg pleier som regel også å trene ekstremt mye med vennene mine på sommeren.

– Det er en fryd å endelig kose meg med venner igjen i det fine norske sommerværet!

Alphons har planer om å begynne på lappen i sommer. Foto: Instagram/ @alphonsamuri

Influencer Tsutsumi Hoang forbinder sommer med solfylte dager, tropiske netter, ferier til nye destinasjoner og å oppleve nye kulturer.

– Og å danse til Bossa Nova-musikk på terrassen til foreldrene mine, sole meg på stranda, spise frukt og bær, og fargen gul, sier hun til Melk & Honning.

Endelig kan vi reise mer eller mindre som normalt igjen – skal du reise i sommer?

– I år skal jeg reise en del! Først skal jeg på en venninnetur til Sør-Italia. Storesøsteren min Alexandra er gravid, så dette blir vår siste jentetur før hun får kid. Vi skal besøke Positano, Capri og Amalfikysten.

– I midten av juli reiser jeg til Alicante med familien min, og i august tar vi turen til Sør-Korea!

Tsutsumi Hoang skal reise mye i sommer. Foto: Instagram/ @xoxotsumi

Har du noen andre planer for sommeren?

– I år skal jeg i tre bryllup, som jeg gleder meg masse til! Jeg har så mange sommerkjoler som bare har hengt i klesskapet uten å ha blitt brukt på grunn av Covid.

– Jeg gleder meg til å feire kjærligheten og pynte meg litt ekstra til fine anledninger.

Har du noen faste sommertradisjoner? 

– Jeg har ingen faste sommertradisjoner som jeg kommer på akkurat nå, men kanskje å grille hjemme hos foreldrene mine? Det har vi i hvert fall gjort hvert eneste år. Veldig koselig!

Tsutsumi forteller at hun skal i tre bryllup i løpet av sommeren. Foto: Instagram/ @xoxotsumi

Les også: De fineste uteserveringene i Norge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer