Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
rihanna vogue

Dette er historien bak Rihannas tynne øyenbryn

Har du funnet frem pinsetten?

Forrige ukes motesnakkis var uten tvil septemberutgaven av britiske Vogue med Rihanna på forsiden. Superstjernen ble med det den første mørkhudede kvinnen som pryder den viktige septemberutgaven av det britiske magasinet – men det som fikk mest oppmerksomhet var derimot at hun for anledningen hadde fått syltynne øyenbryn.

marlene dietrich

Marlene Dietrich med syltynne øyenbryn i 1937.

De av oss som har brukt flere år på å spare ut igjen de overnappede brynene våre fra tidlig 2000-tallet sukket og Melk & Honning tok spørsmålene våre videre til to makeup-artister for å spørre om vi hadde en ny brynstrend i vente. Ekspertene hadde blandede meninger – men én ting var de enig om: Skal du skaffe deg tynne øyenbryn bør du få profesjonell hjelp eller prøve det ut med sminke først.

I kjølevannet av det mye omtalte Vogue-coveret som fikk hele motebransjen til å undre seg over om vi må finne frem pinsetten igjen, forteller britiske Vogue og Rihanna om bakgrunnen for de syltynne øyenbrynene.

«Tynne øyenbryn er bare vakkert og veldig kvinnelig… men det er forsatt punk» Det er det jeg liker med mote og sminke – du kan skape så mange ulike teksturer, farger og vibber». Det fortalte Rihanna til britisk Vogue-redaktør Edward Enninful etter shooten til Vogue-utgaven.

Det er makeup-artisten Isamaya Ffrench som står bak den mye omtalte looken til Rihanna. «Jeg mener ikke disse brynene er banebrytende. Marlene Dietrich rocket dem tilbake på 30-tallet? Men jeg antar dette er et dristig trekk for et Vogue-cover», forteller French til Vogue og legger til: 

«Edward [Vogue-redaktør] har alltid en klar visjon av hva han ønsker. Han sendte meg noen referanser til hvilket hvordan uttrykk han ønsket at sminken skulle gi og så sendte jeg ham mine idéer». 

Makeup-artisten mener at med Rihannas personlige skjønnhetsbakgrunn, ville denne sminkelooken være med på å pushe grensene til dagens skjønnhetstrender.

«Rihanna er helt fantastisk med sminke, så å jobbe med henne er som å arbeide med en makeup-artist. Hun vet hva som fungerer for henne (selv om alt fungerer på henne) og det blir alltid et bra samarbeid».

På siste spørsmål til Isamaya Ffrench stiller britiske Vogue spørsmålet vi alle har lurt på: Vil vi nå se at trenden med syltynne øyenbryn som vi hadde på 90-tallet gjør sitt comeback?

«Jeg tror flere og flere blir proff på å ordne øyenbrynene sine, og det å endre fasong på brynene dine har en dramatisk effekt på ansiktet ditt så… sannsynligvis». 

Hovedbilde via Vogue UK

Les også: Heia fregnefjes

Siste saker

Mest lest nå
Les mer