Dette er motefolkets nye favorittplagg

Når et plagg eller et tilbehør blir omtalt som et «statement» er det som regel fordi det er dét man legger merke til ved antrekket. Et «statement» løfter antrekket og skal gjerne si noe om deg og definere klesstilen din – tenk Anna Wintour sine solbriller. Betegnelsen blir ofte brukt om halskjeder, øredobber, et par sko eller en kåpe. Men nå er et nytt plagg i sentrum – nemlig sokkene.

I en stund nå har den sporty trenden ført til at tennissokker og sokker med logoer som Nike, adidas og Calvin Klein vært på alles føtter. Synlige sokker i sandaler og slippers var lenge et «no go», men i takt med at normcore-bevegelsen ville være så uanstrengte og «anti-fashion» som mulig, har etter hvert sokker i åpne sko blitt definisjonen på trendy.

Populariteten til «statement»-sokker har gjort at rene sokkermerker slik som Stance og Happy Socks satser høyere enn noen gang. Sistnevnte har hatt et samarbeid med de norske kunstnerne BROSLO og Stance har fått Rihanna med på laget.

Sokker_collage

At sokk er topp gjør at åpne sko ikke er begrenset til kun de korte sommermånedene.

– Et virkelig flott par med sokker kan gjøre et antrekk så kult at det vil ta pusten fra deg. (…) Sokker er den hemmelige helten til vinter-garderoben, jeg lover, skrev Man Repeller nylig.

Sokkene må altså gjerne stjele oppmerksomhetene fra skoene dine – og resten av antrekket. Merker og motehus slik som blant andre Vetements, Gucci, Off-White og Givenchy har tatt dette på alvor. Og det er ikke tvil om at det er populært. Sokkene til Vetements har blitt utsolgt gang på gang, og Gucci – med Alessandro Michele i spissen – sine sokker med røde og grønne striper har også gått unna som varmt hvetebrød.

Vi har samlet noen av våre favoritter:

 

Sokker_Fotor2

1/ Vetements x Reebok via Net-a-porter (ca 700,-) 2/ Gucci via Net-a-porter (ca 3600,-) 3/ Stance via Zalando (1195,-) 4/ Givenchy via My Theresa (ca 1500,-)  5/ Weekday (50,-) 6/ Monki (50,-) 7/ Gucci via My Theresa (ca 1500,-) 8/ Alexander McQueen via My Theresa (ca 1900,-) 9/ H&M (79,90)

 

Les også: Hvordan i huleste ble fotballskjerf «fashion»?