Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette blir fashionistaene «hooked on» i 2018

Alle kommer til å slå fra seg, spise masse ost og fryse seg halvt ihjel i et kammer – om de vil følge trendene.

Noen trender forandres fra år til år, mens andre større bevegelser i trendbildet endrer seg gjerne over syv års sykluser. I tillegg til det rent selvsagte når det gjelder trender innen mote og skjønnet, finnes det klare endringer i trendbildet i alt fra biler, til trening, reising mat og drikke.

Plutselig er det aktive reiser som gjelder, der «alle» skal gjøre yoga, bestige en fjelltopp eller skaffe seg dykkerlappen – fremfor for å faktisk slappe av på stranda. I stedet for å kjøre sorte eller hvite biler, skal «alle» plutselig ha røde biler. Vi blir plutselig helt gærne etter å ha avokado på brødskiva i stedet for leverpostei eller salami, og alle skal trene Yoga i et rom som er så varmt at instinktet sier at man bør bevege seg ut.

I likhet med å følge nøye med på motebildet og skiftene der, er fashionistaer selvsagt kjent for å følge med på andre trender også. Og, å dele på Instagram at man er med på notene, gjennom nærbilder av frokoster bestående av ferskpresset sitron i varmt vann, eller posering ved en sykkel for å vise at man er opptatt av bærekraftighet.

For kort tid samlet Livestrong, en nettside med fokus på velvære og en sunn livsstil, sine spådommer for hva som blir de aller største livsstilstrendene i 2018. Her er noen av dem. 

Les også: Dette blir vårens hårtrender

Boksing

Boksing er ikke en splitter ny trend, men har i større og større grad fått mer hype de siste årene. Det har blitt kjent at de fleste av Victoria Secret-modellene, blant annet Adriana Lima, driver aktivt med dette i oppkjøringen til den store, årlige motevisningen. Nylig åpnet moteikon, stylist – og Rick Owens kone – Michele Lamy en egen pop-up gym på Selfridges i London, dedikert til hennes favorittaktivitet, nemlig boksing. Et tydeligere tegn på at boksing er tingen nå skal man lete lenge etter.

Kollagen

Kollagen er et protein som er det viktigste bindevevet hos mennesker. Kroppen skaper det naturlig, men ettersom årene går, går produksjonen ned – noe som fører til tapt elastisitet i hud, nedbrytning av muskler og skjørere bein. Kollagen har derfor lenge vært en populær ingrediens i rynkekremer, og de som er aller mest anti det å bli gammel har betalt i dyre dommer for injisere det. Den seneste trenden nå er proteinpulver som inneholder kollagen. Pulveret lages av bein og sener fra okse, svin, kylling eller fisk. Ifølge – mer eller mindre troverdig – forskning var resultatet hos de som drakk dette meget lite fristende pulveret hver eneste dag, en minskning på 40% når det kom til smilerynker.

Kryoterapi

Det er mange myter rundt dette med at man skal få en god helseeffekt av å gi kroppen et realt kuldesjokk – for eksempel bedre immunforsvar, stram hud og mindre cellulitter, og en fantastisk lindring av ulike både skader og plager. Men glem tidvis isbading, eller å kaste seg i snøen før man løper inn i saunaen igjen på hytta. En av de aller største trendene i 2018 er nemlig det som kalles kryoterapi – Tre minutter i et iskaldt helvete, om da helvete hadde vært iskaldt og ikke glovarmt, på hele 150 minusgrader. Og aller helst skal man gjøre det ukentlig. Melk & Honning har forøvrig testet dette – så følg med på siden vår de neste ukene.

Cashewgurt

Adjø Tine yoghurt med jordbærsmak, Cottage Cheese med Fun Light saft, eller Skyr, Hei cashewgurt! Denne nøttebaserte yoghurten er midt i blinken for enhver som har blitt overbevist av dokumentaren Cowspiracy eller PETA om at melkeprodukter er fienden. Og, hvor mye man enn kan tulle med folk som plutselig har blitt «intolerante» for alt mulig de siste årene, viser undersøkelser at 65% av alle voksne har problemer med å fordøye laktose. I populære butikker som Wholefoods i England og USA har kokos-baserte yoghurter lenge vært populært som et alternativ til kumelk-baserte. Vil den bøyde, lille nøtten av typen Cashew klare å ta over? Det vil tiden vise.

Ost….regnes nå som superfoods!

For dem som ønsker å tviholde på osten sin, gjerne i godt selskap av en flaske vin, finnes det gode nyheter: Forskere har nemlig kommet fram til at visse ostetyper kan regnes som superfoods – og dermed spises med ekstremt god samvittighet. For dem som nå ser for seg en fremtid med tykke skiver med brie på maten i stedet for avokado, må man lese videre. For det er i hovedsak to ostetyper som er friskemeldt av én og annen forsker – den sveitsiske osten Emmental og lagret Cheddar. Førstnevnte har fått tommel opp fordi den inneholder en helsebringende bakterie som både skal være anti-inflammatorisk og minske mengden for kroniske sykdommer, og sistnevnte er visstnok sunn fordi det kan hjelpe mot aldringstegn og forbedre hjertet.

Verdens mest overbevisende falske burger

Det har lenge gått rykter om en laboratorieskapt burger som var farlig nære «the real deal», med en tekstur klin lik kjøtt, rødt senter, blod piplende ut og det hele. Livestrong tror 2018 blir året «The Impossible Burger» virkelig blir allemannseie. Markedet for alternative kjøttprodukter har økt ekstremt de siste par årene, og det forventes av det vil nå 6 milliarder kroner innen 2020. Den finnes foreløpig på 8 restauranter rundt om i Amerika, og forventes å selges til resten av verden om kort tid.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer