Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette blir de største interiørtrendene i 2022 ifølge ekspertene
(Foto: Maren Baxter)

Dette blir de største interiørtrendene i 2022 ifølge ekspertene

Interiørtrendene du vil se overalt dette året.

Det nye året er godt i gang og med det nye trender. I forrige uke tok vi en prat med de norske fargeekspertene om hva de tenkte ville bli mest trendy på den fronten.

Denne uken har vi beveget oss videre til et annet felt innen hjemlig design.

Vi har nemlig spurt tre eksperter hva som blir mest in når det gjelder interiør i 2022.

Tidligere redaktør i ELLE Decoration og grunnlegger av interiørmerket Pagina, Live Brekke forteller blant annet at en trend vi ser nå er at brunt er det nye beige.

– Sjokoladebrunt, kamel, karamell og brente bruntoner flytter inn sammen med beige. Det har vært mye ton-i-ton beige de siste årene, men sammen med brunt skaper det et dypere og mer spennende utrykk – samtidig som det føles naturlig, sier hun til Melk & Honning.

Brunt er det nye beige, ifølge Live Brekke (Foto: privat)

Brekke trekker også frem arkitekten Le Corbusier, som skapte fargesystemet The Architectural Polychromy.

– Systemet består av 63 farger som kan kombineres på ulike måter. Det er en miks av myke pasteller og klare farger som står i spennende kontraster til hverandre. HAY og den danske malingsprodusenten File Under Pop, har lagt sin elsk på denne klassiske, vågale og arkitektoniske måten å trylle fram overraskende fargekombinasjoner på – som skaper unike hjem og interiør, sier hun.

En tredje trend vi ser nå er buer, forteller Brekke.

– De myke formene har lenge vært en trend på møbler og interiør, og nå er også de buede dørene, vinduene og veggene tilbake. Ikke siden storhetstiden på 80-tallet har vi sett lignende, sier hun.

En av interiørtrendene for 2022 er buer (Foto: Instagram @rikkesroom)

Til slutt trekker Brekke frem at plassbygd bærekraft trender nå.

– Det er ikke bare møbler og interiør som skal være laget av resirkulerte materialer eller ha et bærekraftig fokus. Vegger og tak lages av gjenbruksmaterialer, vi ser plassbygde møbler med elementer fra Finn.no, og gamle fliser som blir pusset fine.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

– Alle ledd av det å fornye og bygge skal være en del av den bærekraftige retningen som ikke lenger kan kalles en trend. 

Hvilke andre interiørtrender og tendenser har du troen på for 2022?

– Jeg tror at flere får øynene opp for å investere i kunst og håndverk. Det å finne spennende og unike objekter og kunstverk som betyr noe for en selv og som kan gjøre at hjemmet ditt blir del av din egen historie, sier Brekke.

– Jeg tror også at vi kanskje snart blir lei av de fabrikkproduserte organiske vasene og formene. Organisk skal være håndlaget og unikt, ikke masseprodusert.

Live Brekke tror flere får øynene opp for unike objekter og kunstverk (Foto: «Salt i fast form» av Victoria Alstrup via Salgshallen)

Interiørarkitekt, designer og stylist Tone Kroken forteller at den personlige stilen er det som gjelder på interiørfronten akkurat nå.

– Som objekter med egenart, og custommade møbler og interiør, sier hun til Melk & Honning.

– Og bærekraft. Vi kjøper dyrere og færre nye ting. Jeg tror på norsk design – det er så masse spennende som produseres kortreist av norske designere.

Ifølge Tone Kroken er det den personlige stilen som gjelder nå (Foto: Filippa Tredal)

Kroken forteller at lysere fargetoner og overdrevne store objekter, detaljer i gull og spennende mønster er interiørtrender som er kommet etter koronapandemien.

– Hjem preget av optimisme og humor kommer som en stormvind. Vi er lei av det striglete, perfekte hjemmet. Vi vil ha egenart og lekenhet og vi trenger positivitet og glede, sier hun.

Kroken forteller at vi også er blitt flinkere til å utnytte hjemmet.

– Vi bruker soverommet mer enn før. Vi jobber og ser på TV, og det er her vi finner roen. Soverommet pimpes opp med en deilig seng, lekkert sengetøy, gulvteppe og kunst på veggene, sier hun.

Les også
Huawei lanserer sin mest avanserte smartklokke noensinne: GT 3 Pro

– Det er slutt på å lukke døra til soverommet når gjestene kommer. Hjemmekontoret får en definert plass i hjemmet og er kommet for å bli.

I leiligheten til programleder Marte Bratberg er soverommet som en forlengelse av stua (Foto: Filippa Tredal / Interiørarkitekt og styling: Tone Kroken)

Hvilke andre interiørtrender og tendenser har du troen på for 2022?

– Farger som kommer er varme, hvite toner og beige nyanser kombinert med kamelfarger. Jeg har også troen på naturstein – gjerne lagt på en litt tilfeldig måte. Og bærekraftighet. Vi kjøper mer kortreist og bærekraftig, og færre ting med større levetid. 

– Personlige kjøkken med kunst, lamper med personlighet og den nordiske lette stilen – gjerne med custommade kjøkken og bad – har jeg også troen på, sier Kroken.

Arkitekt Hanne Gathe sitt Oslo-hjem er preget av et spesiallaget kjøkken og spisebord. (Foto: Filippa Tredal / Styling: Tone Kroken)

Influencer og vinner av Norges vakreste hjem i 2016, Maren Baxter forteller at det er særlig to trender som skiller seg ut nå.

– «Den nøytrale minimalistiske» med behagelige og naturlige toner og farger med inspirasjon fra naturen og Japan. Stilen kalles «Japandi», og er en sammensetning mellom japansk og skandinavisk design, sier hun.

Baxter forteller at denne trenden har vært populær siden 2019, men at man ser en tendens til at vi går mot en mørkere versjon med innslag av mørkere tre og toner.

Maren Baxter forteller at det er særlig to interiørtrender som skiller seg ut nå (Foto: privat)

– Den andre trenden vi ser mye til for tiden er «fargerik clutter core», med friske pasteller og farger. Her mikses ulik kunst, gjerne gamle malerier som Claude Monet, med håndlaget interiør og design som skaper en gøyal og leken stil.

– Noe vi ser går igjen i begge trendene er møbler med organiske former, som skaper liv og bevegelse sammen med både nøytrale og fargerike toner, sier Baxter.

Friske pasteller og farger er i vinden akkurat nå ifølge Maren Baxter (Foto: privat)

Baxter påpeker at hun synes det er viktig å skape en personlig stil.

– Etter en lang tid med korona ønsker vi nå å skape et miljø rundt oss som gir oss noe. Å kunne koble ut og drømme oss bort.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

– Mitt tips er å være vær tro mot din stil, og tørre å våge. Skaper du en egen stil vil du garantert trives mye bedre i hjemmet, sier hun.

Baxter legger til at også bærekraft og DIY er synlige trender nå.

– Bærekraft og miljøbevissthet er blitt viktig for oss. En trend vi ser mye er «thrifting», hvor en kjøper brukt og fornyer gamle møbler, interiør, klær og skaper et unikt og nytt design. Vi velger gjerne kvalitet overfor kvantitet, sier hun.

– DIY er også blitt veldig populært, hvor en lager mye kreativt interiør som for eksempel «twisted» stearinlys, håndlaget keramikk, vaser, sidebord, pidestaller og putetrekk.

Maren Baxter har laget mye av interiøret sitt selv, som pidestaller, småbord og keramikk (Foto: privat)

Når det kommer til trender vi vil se mer av i 2022, har Baxter troen på lister på veggen, trespiler, multifunksjonelle og mobile møbler, og teksturer og materialer.

– Jeg har stor tro på at vi kommer til å se mye av naturlige materialer og materialmiks som marmor, stein, tre, skinn, boucle, velour, lin, krom, messing og tre framover, sier hun.

Baxter tror også at linjene mellom interiør og mote vil viskes ut og gå hånd i hånd, ved at vi gjerne matcher interiør med klesstil og negler.

Maren Baxter tror vi blant annet vil se mer trespiler i 2022 (Foto: privat)

Baxter tror vi i større grad påvirkes av filmer og serier, i en tid hvor vi tilbringer mye tid hjemme.

– Som for eksempel Bridgerton. Der brukes det masse herlige farger, stiler og lekre sammensetninger som ikke kan annet enn å inspirere, sier hun.

Hun legger til at farger, mønstre, innebygde bokhyller og organiske former er trender hun har troen på i år.

– Jeg har stor tro på at trendene fremover vil være preget av endringer verden har opplevd gjennom pandemien, avslutter hun.

Les også: Disse interiørfargene trender nå ifølge ekspertene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer