Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kiko Milano sier nei til mangfold
Foto: Instagram/@kikomilano

Det italienske skjønnhetsmerket Kiko Milano vil ikke ha mangfold i reklamene sine

«Ingen etniske modeller. Kun yngre enn 25. Ingen mellomrom mellom tennene».

I kjølvannet av vårens Black Lives Matter-demonstrasjoner har flere mote- og skjønnhetsmerker fått øynene opp for en langt mer inkluderende profil – som forhåpentligvis vil vare. Men ikke alle.

Det italienske skjønnhetsmerket Kiko Milano skal nylig ha bedt flere ulike modellbyråer om modeller – men ikke med mangfold.

Merket skal spesifikt ha bedt om «ingen etnisiteter» i forbindelse med casting av modeller til en ny kampanje, skriver Nylon.

Nettstedet skal ha fått tak i e-posten fra Kiko der skjønnhetsmerket gjør det tydelig at mangfold ikke er et velkomment innslag.

«Hei dere, vær så snill si ifra hvem dere ønsker å foreslå for dette. Modellene må IKKE være fra Milano. Kun yngre enn 25 år. Ingen etniske modeller», står det i e-posten.

Få bilder på merkets Instagram-profil inkluderer mangfold. Foto: Instagram/@kikomilano

Les også: Ikke så woke allikevel? Kultmerket anklages for rasisme

«Universell skjønnhet, ikke etnisk»

Videre i e-posten ber merket om «universell skjønnhet, ikke etnisk», og «vakker hud, skjønnhetsrettet. Det er ekstremt viktig at hun ikke har operert nese eller lepper. Briefen er alltid den samme: Hvit eller fra Middelhavet, blond, brunt og sort hår».

I en annen e-post spesifiseres det: «NO DIASTEMA (ingen mellomrom mellom tennene) og «NO ETHNICS».

Reklamekampanjen det castes modeller til skal ironisk nok brukes i ulike land i Asia, Afrika i tillegg til i deler av Europa.

Melk & Honning har tatt en rask titt på Instagram-profilen til Kiko Milano, som har over fire millioner følgere. Her er de aller fleste modellene hvite, men merket bruker med jevne mellomrom svarte influencere i inspirasjonsvideoene sine.

Det italienske skjønnhetsmerket nekter selv for innholdet i e-posten, og sier følgende til Nylon:

«Hos KIKO er vi kategorisk imot enhver form for rasisme og diskriminering, og vi har tatt artikkelen og anklagene veldig alvorlig. Etter en omfattende etterforskning i dag kan vi med sikkerhet si at KIKO aldri på noe tidspunkt bad om en «ikke-etnisk» modell. Vi har gjort en omfattende gjennomgang av all vår kommunikasjon for å forsikre oss om dette. Vi spurte etter en middelhavs og universell skjønnhet, den delen stemmer».

Les også: Hvorfor skal det være så vanskelig å finne make-up til mørk hud?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer