Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vil lage kolleksjon basert på Alexander McQueen sitt DNA

alexander-mcqueen-biopic-0

Foto via Hypebeast

Designeren Tina Gorjanc, som nylig uteksaminerte fra Central Saint Martins, har planer om å lage en kolleksjon basert på hud fra klesdesigneren Alexander McQueen som døde i 2010.

Gorjanc har fått tak i McQueen sitt DNA fra hans første kolleksjon «Jack the Ripper Stalks His Victims», hvor en del av logoen består av en hårlokk fra den avdøde designeren i en plastikklomme. Hun har planer om å skaffe DNAet fra disse hårstråene og gjøre de om til hudvev, dermed til menneskelig skinn. Kolleksjonen har fått navnet «The Pure Human», og vil bestå av jakker, bagger og ryggsekker.

Den planglagte kolleksjonen har skapt mye debatt, som var tanken til designeren fra starten av. Gorjanc tar nemlig ikke intiativ til å lage en kolleksjon basert på lab-fremkallet skinn for at hun er blodfan av McQueen, men det er et kritisk designprosjekt som adresserer svakhetene vedrørende beskyttelsen av biologisk informasjon.

– Hvis en student som meg er i stand til patentere biologisk materiale fra Alexander McQueen, og det er ingen lovgivning til å stoppe meg, tenk hva store selskaper med større midler kan være i stand til å gjøre i fremtiden, forklarer Gorjanc til magasinet Dezeen.

The Guardian er skeptisk til «Pure Human», og mener at klær basert på mennesklig skinn ikke er mote, men kriminelt. PETA derimot, er positive til designerspiren sitt prosjekt.

– Hvorfor mennesker vil bruke dyreskinn i det 21 århundret, som om de fortsatt var huleboere, er et mysterium og viser ignoranse, arroganse og mangel på fantasi. Gorjanc sin idé vil i det minste gjøre det å kjøpe skinn mer etisk riktig, i og med at hun ikke drepte noe for å skaffe skinnet. Framtiden består av lab-fremkallet kjøtt, skinn og mer, forteller Mimi Bekhechi, direktøren av PETA, til Dazed.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

1181374 1181375

Les også: Lyst på smykker lagd av morsmelk?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer