Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Augustinus Bader har fått kultstatus på rekordtid
Kan disse forsvare prisen?

Derfor har Augustinus Bader fått kultstatus allerede

The hype is real, mener norsk skjønnhetsekspert.

Hver dag året rundt lanseres det nye produkter og merker innen skjønnhet. Ikke rart at mange sliter med å holde tritt. Selv for ekspertene er det nærmest umulig å ha oversikt over alt hele tiden.

Av og til kommer det lanseringer som skiller seg fra «røkla». Det er produktene og merkene som får kultstatus, og som elskes av hudpleiere, skjønnhetseksperter og influencere verden over.

Augustinus Bader har vi også tidligere skrevet om. Det tyske hudpleiemerket utviklet av legen ved samme navn er riktignok velkjent internasjonalt med megastjerner som Victoria Beckham på kundelisten. Her hjemme er det fortsatt i sin spede begynnelse, men er et merke du absolutt bør sjekke ut til tross den stive prisen.

The Cuts Kathleen Hou har kalt stjerneproduktet The Cream «the secret to rich-person skin» og Victoria Beckham, Ashley Graham og Alexa Chung er bare noen av kjendisene som sverger til merket.

Melk & Honning tok en prat med Dr. Bader om hans hudpleiefilosofi, hero-produkter, kjendiskunder og det vanskelige prispunktet.

Victoria Beckham sverger til produktene fra Augustinus Bader. Hun har siden også laget produkter i samarbeid med ham. (Instagram/@victoriabeckham)

– Kunnskapen jeg har tilegnet meg fra karrieren min som forsker er grunnlaget for min tilnærming til å utvikle hudpleien vår, forteller han.

– Vi fokuserer på å respektere hudfysiologi og hudhelse. Produktene er ikke bare en midlertidig løsning; de er topp moderne, og bidrar på en rasjonell og vitenskapelig måte. Mens noe hudpleie gjør jobben på dagen, jobber produktene våre med å forbedre huden på sikt.

Dr. Baders produkter har dessuten et større formål:

De finansierer nemlig vitenskapelig forskning og klinisk utvikling av medisinske behandlinger for regenerering av huden i tilfeller der huden eksempelvis er brannskadet eller har alvorlige hudsår.

The Face Oil er en av merkets såkalte hero-produkter.

For Dr. Bader handler det om kvalitet fremfor kvantitet. Dette er hudpleieserien for deg som vil ha det enkelt – til tross for at produktene er såpass tekniske. For identiteten til merket er dypt forankret i medisinsk forskning, noe som kan være noe komplisert.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

– Som et hudpleiemerke som driver helt i front av medisinsk oppdagelse er DNA-et vårt forankret i medisinsk forskning og fremskritt. Å bruke vitenskapelig kunnskap i hudpleie er motivert av funksjonalitet og en forståelse av medisinske behov snarere enn en endimensjonal ren kommersiell tilnærming. Medisin betyr å forstå hvordan man skal ta vare på noen helse. Produktene våre er selve ryggmargen i denne medisinske troen. Vi fokuserer på å utvikle formler som respekterer menneskelig hudfysiologi med det primære målet om å oppnå bedre og vedvarende hudhelse, forteller han.

Dr. Augustinus Bader

Og det er nå det begynner å bli skikkelig teknisk.

Augustinus Baders hudpleieteknologi beveger seg inn i feltet epigenetikk. Dr. Bader forklarer at den skal jobbe sammen med hudens egne iboende reparasjonsbehov ved å levere forskjellige aktive ingredienser som styrer og påvirker hudcellene på en målrettet måte. Hensikten er å navigere og levere det han kaller en verktøykasse med næringsstoffer til et bestemt sted i det cellulære mikromiljøet som stimulerer reparasjonssignaler i kroppen for å hjelpe huden å gjennomgå en optimal ombyggingsprosess. Puh!

Så til tusenkronersspørsmålet – bokstavelig talt. For Augustinus Bader er ikke akkurat noen lettvekter – heller ikke når det kommer til innvirkningen på lommeboka. Stjerneproduktet The Cream har en pris på 2400 kroner for 50ml – det er altså 48 kroner per milliliter.

The Rich Cream hylles, men har en stiv pris

Men ifølge Dr. Bader skal halvparten av produktene som er lansert den siste tiden koste under 100 dollar. Merket har også produkter i mindre størrelser – for eksempel The Cream og Rich Cream i 15ml – til en billigere penge. Eller du kan tenke som Dr. Bader selv sier det:

Les også
Balenciaga har sluppet «søplete» veske til 18 000 kroner

– Bruker du bare ett effektivt produkt, trenger du ikke nødvendigvis et så stort budsjett. Det er mer eller mindre prisen på en kaffe hver dag.

– Jeg er som regel litt skeptisk til merker eller produkter som blir så hypet av kjendiser og influencere som det Augustinus Bader har blitt, forteller Marthe E. Jakobsen, skjønnhetsansvarlig i ELLE.

Marthe E. Jakobsen er redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig i Elle
Marthe E. Jakobsen.

– Men etter å ha lest mer om produktene – og ikke minst om bakgrunnen til doktor Augustinus Bader – ble jeg veldig nysgjerrig. Han har i store deler av sin karriere jobbet med å behandle og forske på brannskadet hud, og det er den samme teknologien han jobbet fram for behandling av dette som brukes i produktene, forklarer hun.

– Både ansiktsoljen og den ikoniske The Rich Cream fungerte ekstremt godt til min tørre og litt sensitive hud. Jeg begynte å bruke produktene om vinteren, og så tydelig forbedring av både rødhet og tørrhet etter bare et par uker. Også den eksfolierende toneren ble en favoritt nesten umiddelbart. Den peeler effektivt, men er mild nok til at jeg kan bruke den annenhver dag uten at huden min reagerer.

Hun trekker frem bakgrunnen til Dr. Bader og den spesialutviklede teknologien i produktene, men også at de er uten parfyme, har en lett konsistens og det at man faktisk skjer en forskjell på huden.

– Noe mange hevder, men ikke like mange faktisk leverer på.

Den stive prislappen har hun forståelse for at noen kan reagerer på.

– Prisen kan være avskrekkende, men det finnes mange produkter i samme prisklasse som gjør det bra også her i Norge. Så jeg tror definitivt at Augustinus Bader vil kunne slå an blant folk som er opptatt av hudpleie og -helse – og som har utfordringer med huden.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

Hun mener også at produktene er drøye i bruk, og spesielt oljen og toneren tror hun man kan ha i flere måneder før de må erstattes.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle si det, men jeg har blitt stor fan – the hype is real. Og av alle merker og produkter jeg har testet i denne prisklassen, er dette definitivt de beste.

Les også: Dette er noen av verdens mest ikoniske skjønnhetsprodukter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer