Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Er Elvis årets største motefilm?
Foto: Warner Bros/ SF. Studios

Derfor er Prada og Miu Miu overalt i den nye Elvis-blockbusteren

Mye eye candy i vente, skal vi tro de første bildene.

Enten du er blodfan av musikken, kun forbinder han med elleville hoftevrikninger og seriøse kottiser – eller ikke bryr deg i det hele tatt.

Elvis Presley har satt så dype spor i musikkhistorien at han nærmest har fått helgenstatus. Og alle har hørt navnet hans, tør vi påstå.

Den amerikanske stjernen forandret musikken for alltid gjennom sin lange karriere på 50- 60- og 70-tallet. I tillegg til en uendelig liste med hits lagde han også en lang rekke mer eller mindre tvilsomme B-filmer – mange med kultstatus i dag, ble kongen av Las Vegas med sine legendariske (og etter hvert dalende) fremføringer – og ikke minst husker man Elvis for hans stormende kjærlighet med Priscilla Presley. Sånt blir det Hollywoodfilmer av.

Elvis
Austin Butler som Elvis. Foto: Warner Bros/ SF. Studios

24. juni har spillefilmen Elvis premiere.

Bak filmen står Baz Luhrmann, australieren som serverte oss visuelle godbiter som The Great Gatsby med Leonardo DiCaprio og Moulin Rouge med Nicole Kidman.

Til å spille sin Elvis har han hanket inn den noe ukjente Austin Butler, men som vi spår vil få stjernestatus når filmen har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes 24. mai.

priscilla presley
En ung Elvis, spilt av Butler, med Priscilla. Foto: Warner Bros/ SF. Studios

Kanskje kjenner du Austin Butler igjen fra Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood…, der han spilte en langhåret hippie – en slags pikenes Jens blant alle jentene i den beryktede Manson-kulten på 60-tallet.

Butler er for øvrig også kjæresten til toppmodell Kaia Gerber – datteren til supermodell Cindy Crawford.

Elvis tar for seg den utrolige karrieren til mannen som ikke trengte noe etternavn, og vil også fokusere på forholdet hans til Priscilla Presley, spilt av Olivia DeJonge, og den beryktede manageren hans Colonel Tom Parker, spilt av Tom Hanks.

elvis
Elvis, spilt av Butler, med manageren sin, spilt av Tom Hanks. Foto: Warner Bros/ SF. Studios
årets motefilm?
Foto: Warner Bros/ SF. Studios

Presley-paret var uten tvil et av verdens største it-par på 50- 60- og 70-tallet. De var vakre, suksessfulle, reiste verden rundt, kjørte tøffe amerikanske biler, red på hester hjemme på Graceland i Memphis og var (tilsynelatende) svært lykkelige sammen – og latterlig kule i klessveien.

priscilla og elvis
Elvis Presley og kona Priscilla som nygifte i 1967. Foto: Bettmann via Getty

Prada og Miu Miu med Miuccia Prada i spissen vil stå for kostymene, i samarbeid med filmens kostymedesigner Catherine Martin, ifølge WWD.

Begge de italienske luksusmerkene er kjent for sine iøynefallende, eksentriske design med et snev av vintage estetikk over seg – perfekt for kongen av rock ‘n’roll og hans hustru.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

Kostymesamarbeidet ble hintet til under the Met Gala i mai, da blant andre Austin Butler, Olivia DeJonge, Baz Luhrmann, Catherine Martin og Priscilla Presley dukket opp på den røde løperen sammen.

Ikledd Prada, selvfølgelig.

met gala
Fra venstre: Baz Luhrmann, Catherine Martin, Alton Mason, Jerry Schilling, Priscilla Presley, Austin Butler, Olivia DeJonge, Kacey Musgraves og Kelvin Harrison Jr under the Met Gala. Foto: Gilbert Carrascquillo/GC Images via Getty

– Sentralt i historien om Elvis er Elvis og Priscillas legendariske kjærlighetshistorie. Priscilla Presleys skjønnhet og ikoniske stil har helt klart markert moderne kultur, sier Catherine Martin til WWD.

Martin er for øvrig også kona til Baz Luhrmann.

– Derfor var det viktig for Baz og meg at vi forble tro mot denne arven ved å ikke bare imitere Ms. Presleys faktiske klær, men at vi fant en moderne måte å skape en forbindelse med publikum på med hennes distinktive, historieskapende stil.

I filmen har Austin Butler over 90 ulike kostymer, ifølge en pressemelding.

Forvent lilla dresser med heftige krager, brokademønstrede jumpsuit med frynser, sjokkrosa drakter og dresser og mye annet eye candy.

Det er imidlertid ikke første gang Miuccia Prada, Baz Luhrmann og kostymedesigneren samarbeider.

Også for de nå ikoniske filmene Romeo + Juliet fra 1996 med Leonardo DiCaprio og Claire Danes, i tillegg til The Great Gatsby, slo de tre hodene sine sammen. Noe som resulterte i to visuelle mesterverk, kanskje spesielt i kostymeavdelingen.

Se traileren til Elvis som Austin Butler har delt på sin Instagram-profil.

Les også: Kommer The Crown med en ny serie?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer