Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kommer det en spin-off på The Crown?
The Crown. Foto: Robert Viglasky/Netflix

En forløper til The Crown er kanskje på vei

Dette vet vi om den nye serien.

The Crown har tatt mange med storm de siste årene. Netflix-suksessen som forteller de mange dramatiske (og ikke minst underholdende) historiene rundt den britiske kongefamilien ble lansert i 2016.

Siden den gang har serien gitt oss fire spennende sesonger, med ulike skuespillere som har portrettert familiemedlemmene i forskjellige aldre.

the crown
Elizabeth blir fulgt opp til alteret av sin far. Foto: Alex Bailey/Netflix

Mens Claire Foy spilte en ung dronning Elizabeth da hun giftet seg med prins Phillip i 1947, spilte Olivia Colman den britiske monarken i tredje og fjerde sesong. I disse dager venter fansen spent på den femte sesongen, som etter planen skal ha premiere i slutten av november i år.

The crown
Olivia Colman som dronning Elizabeth. Foto: Sophie Mutevelian/Netflix

Da er det Imelda Staunton som skal spille dronningen, mens Elizabeth Debicki spiller prinsesse Diana – og er forbausende lik henne. Innspillingen av det som skal være seriens sjette og siste sesong vil etter planen starte i sommer, ifølge britiske Vogue.

The Crown
Imelda Stanton skal spille dronning Elizabeth i de siste to sesongene av The Crown. Foto: Alex Bailey/Netflix

At The Crown runder av etter seks år betyr nødvendigvis ikke slutten for sagaen om kongefamilien som ikke slutter å fascinere.

prinsesse Diana
Og Elizabeth Debicki skal spille prinsesse Diana. Foto: Alex Bailey/Netflix

Nå kan det hende en forløper til The Crown er på vei.

Det diskuteres nå om det skal lages en spin-off serie. Den skal fokusere på årene før dronning Elizabeth ble kronet, ifølge Marie Claire.

Mer presist fra 1901, da dronning Victoria døde, og årene fremover gjennom fire ulike konger. Det vil si kong Edward VII (1901-10), George V (1910-36), Edward VIII (1936) og George VI (1936-52) – faren til nåværende dronning Elizabeth.

the crown
Kong George VI og dronningmoren. Foto: Alex Bailey/Netflix

The Crown-skaper Peter Morgan skal ifølge Variety også skrive spin-offen.

Forløperen vil mest sannsynlig avslutte der The Crown begynner, når prins Philip og dronning Elisabeth gifter seg i Westminster Abbey.

Les også
Nå er Gym Lips en TikTok-trend

Og det bør være mye snacksy drama å ta av.

Tenk bare på de bitterheten i The Crown, som jevnlig blir følt av dronningmoren og hennes døtre, dronning Elizabeth og prinsesse Margaret. Hadde ikke kong Edward VIII abdisert i 1936 for å kunne være med kvinnen i sitt liv, Wallis Simpson, ville ikke faren til dronning Elizabeth blitt konge. Og heller ikke hun dronning.

wallis simpson og edward
Kong Edward VIII og Wallis Simpson. Foto: Alex Bailey/Netflix

Wallis Simpson hadde flere ting til felles med et annet medlem av det britiske kongehuset, Meghan Markle.

Også Simpson var amerikaner, og hadde vært gift før. Og ikke var hun skilt bare én gang – som tross alt var én gang for mye på den tiden – hun var skilt to ganger, ifølge SNL. Ettersom Edward VIII ikke fikk tillatelse fra kirken til å gifte seg med en fraskilt kvinne, valgte han til slutt å abdisere og gi tronen videre til lillebroren, Albert, som ble kong George VI.

EDWARD
Kong Edward VIII abdiserer. Foto: Alex Bailey/Netflix

De to elskende fikk et nokså frynsete rykte på seg. Både for et ekstravagant liv i sus og dus med reiser verden rundt – og å leve på skattebetalernes penger, ifølge The Guardian.

The Crown er også inne på det mulige vennskapet Edward VIII og Wallis Simpson hadde til Adolf Hitler og nazistene.

edward og wallis
Edward og Wallis Simpson levde i Paris i sus og dus. Foto: Alex Bailey/Netflix

Les også: Blir dette den neste seriesuksessen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer