Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
dronning elizabeth
Dronning Elizabeth i 2016. Foto: Samir Hussein/WireImage via Getty

Dekoder dronning Elizabeth sin hemmelighet til ungdommelig glød

Feirer 70 år på tronen denne måneden.

Vi skriver juni, og kongelige fans i Storbritannia har nok gledet seg ekstra mye til årets første sommermåned. Dronning Elizabeth feirer hele 70 år på tronen denne måneden.

Hun tok over som dronning i en alder av 25 etter sin fars bortgang i 1952, og ble kronet 2. juni 1953. Hun er nå den lengstsittende regenten i britisk historie.

Visste du at da hun ble kronet hadde hun på seg make-up fra dette kjente beautymerket?

dronning elizabeth
Dronningen med en av sine corgis i 1952. Foto: Bettmann via Getty

Det er ingen tvil om at britene er glad i sin dronning. Og motemagasiner skriver titt og ofte om hennes upåklagelige klesstil, full av farger for å kunne synes i folkehavet.

Og ikke minst hennes mange lekre Hermès-silkesjal, gjerne knytt som skaut rundt hodet.

Dronning Elizabeth er også kjent for å bruke håndvesker – som ikke bare er til å romme de mange rosa leppestiftene hennes, men også for å kunne signalisere ulike ønsker til teamet hennes, ifølge South China Morning Post.

En annen ting magasiner har bitt seg merke i er dronning Elizabeth sin upåklagelige hud.

dronning elizabeth
Dronning Elizabeth i 2016, iført et fargerikt antrekk med matchende leppestift og blush. Foto: Chris Jackson – WPA Pool via Getty

Dronningen er tross alt 96 år gammel.

«Hennes majestets hud er uten tvil hennes beste skjønnhetstrekk, noe som er soleklart fra hennes mange Zoom-opptredener fra begynnelsen av pandemien og frem til nå», skriver The Telegraph.

Magasinet har forsøkt å dekode regentens hemmelighet til evigung hud (og vi skulle gjerne ha fått vite hemmeligheten til et så langt liv i samme slengen).

«Som en ivrig rytter, har dronning Elizabeth brukt utallige dager på sine landlige eiendommer, noe som helt klart har gitt huden hennes mange fordeler gjennom årene», skriver magasinet og sikter til tiden dronningen har brukt i Balmoral i Skottland.

dronning elizabeth
Dronningen under et hesteløp i mai i år. Foto: Max Mumby/Indigo via Getty

Vi kjenner alle til gløden man får etter en liten ferie eller en dag utendørs i frisk luft.

Magasinet mener også at dronning Elizabeth har vært flink med en god base i hudpleien sin – og solkrem.

«Dronningens porselenshud er et tydelig tegn på at hun aldri eksponerer ansiktet direkte for solen. Alltid med en hatt og paraplyer mot solen, har hun beskyttet seg mot skadelige UV-stråler, og hennes mangel på soleksponering er nok nøkkelen til hvorfor huden hennes har så få rynker», skriver The Telegraph videre.

dronningen
Dronningen 2. juni i år med familien sin mens de iakttar Trooping the Colour-paraden i London, England. Foto: Chris Jackson via Getty

En annen viktig grunn til den vakre huden er evnen hennes til å beholde roen.

Kanskje har du selv opplevd å se direkte herjet ut midt oppi en spesielt stressende periode?

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

«Stress utløser hormonet kortisol, som stadig oftere gjennom vitenskapelige studier viser seg å være skyld i inflammasjon i kroppene både, både innvendig og utenpå, som resulterer i tidlig aldring», skriver magasinet.

«Derfor er nok dronningens urikkelige stoisisme en medvirkende bidragsyter til hennes jevne, glødende hud».

Til slutt mener magasinet at dronning Elizabeth sine valg av farger på make-up er en flott måte å oppnå glød på.

Selv om det var dronningens lillesøster, prinsesse Margaret, som i sin tid fikk mest oppmerksomhet for sin upåklagelige motesans, make-up og hårfrisyrer, har også dronningen noen ess i ermet.

prinsesse Margaret
Prinsesse Margaret i 1958, som ble sett på som et stilikon. Foto: Victor Blackman/Daily Express/Hulton Archive via Getty

«Hennes signaturleppestift i korall lyser opp huden hennes, mens en rosa blush på toppen av kinnene og tinningen er et triks som løfter ansiktet».

«Dronning Elizabeth unngår å fylle inn øyenbrynene, noe som kunne vært en hard kontrast til det sølvfargede håret. Hennes bleke øyenbryn bidrar til å skape en glorie av lys som åpner opp ansiktet på samme måte som en highlighter rundt hårfestet ville gjort».

dronningen
Dronningen fotografert i februar 2022 i forbindelse med platinajubileet sitt. Foto: Chris Jackson via Getty

Magasinet mener også at det å ha familie og god støtte rundt seg er viktig for å holde seg frisk og lykkelig. Med en skokk av barnebarn og oldebarn, er det kanskje ikke så rart dronningen gløder som hun gjør, fire år unna 100-årsdagen.

Les også: Kommer The Crown med en ny serie?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer