Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
bilde fra blomsterbutikken Mina Milanda. Foto: Instagram Mina Milanda

– De skal være store, grønne og gi den tropiske følelsen

Vi spurte ekspertene om årets største plantetrender.

Grønne planter, blomster og vekster blir en stadig større del av hverdagen vår – og er mer trendy enn noensinne. Ikke bare gjør de grønne vekstene godt for sinnet, men de bidrar også til et bedre inneklima. For ikke å snakke om en god dose inspirasjon.

Melk & Honning har tatt en prat med John André Hanøy bak konseptbutikken Luck på Grünerløkka i Oslo og innehaver av blomsterbutikken Mina Milanda, Anne Mina Lillelien, om sesongens største plantetrender.

– Å komme inn i et hjem uten planter er ikke det samme som et med

John André Hanøy forteller til Melk & Honning at planter er blitt en stor trend de siste årene.

Planter fra Luck. foto: Instagram @LuckOslo
Planten Strelitzia Nicolai. Foto: @LuckOslo

Han er den ene halvparten bak konseptbutikken Luck som ved siden av designerplagg fra både norske og internasjonale designere som Edda Gimnes og Jacquemus fører planter.

– Planer som er populære hos oss er alle typer monstera, gjerne monstera adansonii og henge- og klatreplanter. De skal være store, grønne og gi den tropiske følelsen. Monstera er en plante som er veldig lett å ta vare på. I dag er jeg helt sikker på at den finnes i annethvert hjem i Norge, sier Hanøy.

Strelitzia Nicolai er også en populær plante hos oss. Den kommer i alle størrelser og prisplasser. Den kan ligne på bananpalmen, men er en mye sterkere palme. Ficustrær er det også stor etterspørsel etter, som småbladet Ficus Benjamina, Ficus Lyrata og Ficus Elastica.

Hanøy forteller at det i dag er mange som innreder hjemmene sine med planter, og at det også er mange menn som er planteinteresserte.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

– Å komme inn i et hjem uten planter er ikke det samme som et med. Planter øker trivselen rundt oss.

Luck Oslo. foto instgaram
Luck Oslo. Foto: @LuckOslo

– Mer enn bare en trend

Anne Mina Lillelien ved Mina Milanda mener at botanikk og planteverdenen er mer trendy enn noensinne. Hun tror vi beveger oss mer i retning av en livsstil enn bare trender.

– Tanken på å leve i eller med naturen og omgi oss med skjønnhet i en kaotisk verden er sterkere enn noen gang. Her kommer det å ta vare på tingene sine inn. Det mest trendy er å ikke kaste, men å klare å finne planter som egner seg for sitt eget liv og så ta vare på dem, sier hun.

– Vi begynner å se baksiden av alle produkter vi omgir oss med. Produksjon, frakt og så videre. Vi vil ikke lenger kjøpe og kaste.

Lillelien tror både planter, jungel og hage er en hobby for mange, og vi fyller hjemmet vårt med ulike planter. Spesielt palmer og tropiske vekster som kan tas inn er trendy.

– For andre kan det være vaser med mye tørket, noe som krever mindre stell og som gir en avslappet form. Det er vanlig å la blomster tørke for så å la de bli stående i vaser som de er eller henge de til tørk. Det tørkede har vært og er fortsatt en trend her hjemme nå: Pampasgress, strå, kapsler og grener som objekter i vaser.

Selv fordyper Lillelien seg i japansk plantekultur der man gjerne lar planter gå i arv og der det er hele ritualer rundt å stelle plantene hver dag. Det gir en glede og ro som en slags daglig meditasjon, forteller hun

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Jeg har tro på kraften og det vi får av å ha planter rundt oss. Flere og flere oppdager betydningen av planter og klarer ikke leve uten de, avslutter Lillelien.

Mina Milanda. Foto: @MinaMilanda
Mina Milanda. Foto: @MinaMilanda

Hovedbilde: Instagram @MinaMilanda

Les også: Franske apotek har fått kultstatus, men produktene får du også her hjemme

Siste saker

Mest lest nå
Les mer