Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
pampas

Dette er sesongens it-plante

Fra store grønne til fluffy strå.

Det er ikke lenge siden «alle» var ville etter store, grønne planter til hjemmet. De grønne inneplantene, gjerne av typen Monstrea, hadde fått en solid plass i alt fra små kollektiv, hipsterhjem og store villaer. Ikke bare ser de grønne plantene fine ut i hjemme, men de sies også å skulle bidra til et mer kreativt og levende hjem og bedre inneklima, for ikke å snakke om økt psykisk velvære.

Men denne sesongens har en ny type plante inntatt både Instagram-feeden vår og trendbildet.

Vi snakker selvfølgelig om de fluffy, lange stråene: pampas. 

Eier av blomsterbutikken MinaMilanda på Frogner i Oslo, Anne Mina Lillelien, forteller til Melk & Honning at hun tror

debora rosa

Influencer Débora Rosa poserer med pampas for sine nærmere 200.000 Instagram-følgere. Foto: @Deborabrosa

plantetrendene går i sykluser, på lik linje som alt annet.

– Vi er jo inne i en tid hvor vi er opptatt av gjenbruk og det å ta vare på ting. Det å se skjønnhet i det vi har er blitt viktig og derfor tror jeg noe av det tørkede kommer inn i den følelsen. 

– Nå har vi hatt en periode hvor alt skal være veldig stort og fresht. Vi ville ha store peoner og det skal være veldig nydelig, vakkert og blomstrende. Nå tror jeg den skjønnheten har forandret seg. Vi vil ha autentiske ting, så jeg tror den autentiske botaniske linjen vi ser nå handler mer om at vi ser verdien i at vi kan tørke et strå som kan stå lenge.

Lillelien forteller at de hos MinaMilanda har merket en stor interesse for pampas-stråene. Faktisk så stor at noen av stråene har venteliste. Interessen skal være stor blant alle aldersgrupper, kjønn og personligheter.

Vil du også ha en del av sesongens mest populære strå, men mangler grønne fingre? Fortvil ikke. Lillelien forsikrer oss om at håndteringen av pampas er veldig enkel.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Det du ikke må gjøre om du vil at den skal holde lenge er å la den stå for lenge i vann. Det vil gjøre at strået råtner nederst. Så fort blomsten har blomstret nok så den er fluffy, så er det bare til å ta ut alt vannet fra vasen, tørke de også la de stå tørt. Da kan de stå i mange år.

– Når pampasen står lenge blir den nesten bare vakrere og vakrere, mener Lillelien.

Stråene hos MinaMilanda har Lillelien selv vært nede ved rivieraen og plukket. Hun har fått med seg to varianter hjem, en tørrere og spinkel, og en som er mer gylden og mer fluffy. I kjelleren hos butikken har hun nå begynt å lage kranser av stråene. Disse bruker hun rundt kubbelys, og hun tror også at noen vil bytte ut den typiske julekransen, med en krans av pampas i år.

I fjor skrev den britiske avisen The Guardian at salget på Pampas-strå hadde eksplodert. Nå ser trenden ut til å ta av også her hjemme.

Men før du går til innkjøp av trendy pampas. Visste du at stråene tidligere ble brukt i England utenfor hus til par som ville vise at de var swingers? 

pampas

Pampas hos MinaMilanda. Foto: @MinaMilanda

Hovedbilde: @MinaMilanda

Les også: Den norske skuespilleren og designeren er den yngste noensinne som har fått eget portrett på Theatercaféen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer