Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Twiggy får ærestittelen Dame i Storbritannia

Verdens første supermodell får ærestittelen «Dame»

Føyer seg inn i rekken motepersonligheter med rojale titler.

Lesley Hornby, kanskje best kjent som Twiggy, huskes av mange som et av 60-tallets største moteikoner. Med sin korte, gylne bob, dramatiske eyeliner og svært gutteaktige silhuett, ble hun allerede som 16-åring sett på som verdens første supermodell.

Modellen, skuespillerinnen og sangeren var på alles lepper i løpet av 60-tallet. Kvinner ville være henne og designerne ville kle henne. På 70- og 80-tallet spilte hun i filmer, og vant to Golden Globes for «The Boy Friend», i tillegg til å spille på Broadway.

Dame Twiggy iført hvit dress fra Stella McCartney
Dame Twiggy iført Stella McCartney. Foto via W Magazine

Nylig fikk 69-åringen den britiske ærestittelen «Dame» for sin innsats for både mote, kunst og veldedighet, ifølge W Magazine. Hun annonserte selv nyheten på Twitter iført en hvit dress signert Stella McCartney, hvite Oxford-sko og en beige hatt.

Det var Prins Charles som ga henne utmerkelsen gjennom dronning Elizabeths «New Years Honour List». Ifølge W Magazine uttalte han at «Det var på tide du fikk dette».

Twiggy er imidlertid ikke den første motepersonligheten som får en ærestittel av dronningen. Blant annet Anna Wintour, Victoria Beckham, Ralph Lauren, Vivienne Westwood, John Galliano, Valentino, Alber Elbaz og Vera Wang har alle fått ulike titler opp gjennom årene, som takk for deres bidrag til Storbritannia gjennom mote, kunst, journalistikk og veldedighet.

Hovedbilde via The Evening Standard

Les også: Nå kutter dette britiske motehuset ut plast

Les også
STILORAMA: Sara Flaaen Licius

Siste saker

Mest lest nå
Les mer