Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dagmar-søstrenes beste tips til Stockholm

Søstrene Karin Söderlind, Kristina Tjäder og Sofia Wallenstam startet klesmerket Dagmar i 2005 – oppkalt etter deres bestemor. Det svenske merket fokuserer på sofistikert design, med et «touch of» sensualitet.

Søstrene er oppvokst i Gøteborg, men har bodd i Stockholm mellom 12-20 år. Vi har spurt om å få deres beste innside-tips til hovedstaden.

Hva slags forhold har dere til Stockholm?
– Vi elsker Stockholm fordi det er en veldig fin by med nærhet til natur og havet. Stockholm føles som en veldig åpen og snill by og for øyeblikket åpner det nye steder over alt – det er veldig gøy!

Hvor pleier dere å møtes?
– Oftest møtes vi nok hjemme hos en av oss, men om vi treffes ute på hverdager så ses vi gjerne på frokost på Nybrogatan 38. Det ligger veldig nært kontoret vårt så vi er innom der ganske så hyppig. Vi bestiller gjerne avocadotoast som er en stor favoritt, eller grøten om det er kaldt ute. Pom&Flora er et perfekt sted i helgene hvis man får plass, som oftest er det veldig fullt! Der bestiller vi gjerne smoothie bowls med granola.

Nybrogaten 38, Nybrograten 38, Östermalm.
Pom & Flora, Bondegatan 64, Södermalm.

Pom & Flora. Bilde via Instagram

Hvis man skal spandere på seg en bedre middag, hvor burde man ta turen? 
– Bernie´s eller Bardot er alltid morsomt. Dit pleier vi å dra hvis vi skal ha det litt gøy! Men ellers er PA&Co eller Café Nizza alltid koslig. PA&Co er en skikkelig Stockholmsklassisker som åpnet på slutten av 90-tallet. Hit burde man absolutt ta turen innom hvis man er i Stockholm! Bestill røstipotet til forrett og gino til dessert.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops
Bernie´s, Norrlandsgatan 24, Norrmalm.
Östermalm.
Östermalm.
Södermalm.

PA&CO. Bilde via Instagram

Hva er det kosligste nabolaget i Stockholm? 
– Det finnes mange koselige områder. Östermalm har Djurgården som er herlig med naturen – så digg å rusle rundt der og spise lunsj. Ellers synes vi også Södermalm er hyggelig. Rundt Mariatorget er det mange bra butikker, restauranter og barer. Blant annet finnes det en interiørbutikk der som heter Brandstationen hvor man kan finne mange unike designobjekter.

Södermalm.

 

– Hvilke butikker er en «must» å få med seg? 
– Selvfølgelig vår egen butikk Sturegallerian! Men også Nitty Gritty, NK  og Åhléns City har et veldig bra tilbud. Vi vil også gjerne tipse om interiørbutikken Svenskt Tenn. Dit drar vi ofte for å bli inspirert av den fantastiske innredning også avslutter vi med en kopp te i tesalsalongen.

House of Dagmar, , Östermalm.
Nitty Gritty, , Södermalm.
NK, Norrmalm.
Svenskt Tenn, , Östermalm.

Nitty Gritty. Bilde via Instagram

Hvor får man tak i den beste drinken i Stockholm?
– Svartengrens gjør de beste drinkene. De har klassikere, men de har også noe nytt hver gang man kommer dit. Deres Bergamott-drink er farlig god!

Svartengrens, , Vasastan.

Svartengrens. Bilde via Instagram

Etter den gode drinken, hvor går man får å danse natten lang? 
– Bernies eller Fou!

Bernie´s, Norrlandsgatan 24, Norrmalm.
Fou, ,Östermalm.

Etter en fuktig kveld på byen, hvor får man tak i den beste hang over-maten? 
– Da blir det nok en pizza på Taverna Brillo.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok
Östermalm.

Taverna Brillo. Bilde via Instagram

Les også: Oslofolkets beste tips til Tigerstaden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer