Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er du både crazy cat lady og fashionista?

Puss Puss Magazine vil vise at kattefanatikere ikke er stusselige, enslige damer uten noe interessant fore. Nå kommer magasinet til Norge.

Det tilhører ikke skjeldenheten at motemagasiner lar ett og annet dyr få figurere i moteseriene. Man kan lett tenke seg et mylder av mopser og modeller henslengt i dype sofaer på den engelske landsbygda i britiske Vogue. Eller kanskje en staselig hest holdt i grima av en supermodell på en sandstrand mens solen er i ferd med å takke for seg.

Men å dedikere konseptet for et helt motemagasin til katter, er å elevere det hele til et nytt nivå. Nettopp det har Puss Puss magazine valgt å gjøre; de lar katter få skinne sammen med high fashion og kjendiser på sine glansede sider. 

– Etter min mening så er de fleste som liker katter faktisk veldig stilige og fantastiske; stylister, fotografer, kunstnere. En hel haug av kreative folk. Magasinet er ikke om katter, men om katteelskere, har redaktør og grunnlegger, Maria Joudina-Robinson, fortalt til The Cut.

Bilde av katt med choker

I løpet av sine tre år i eksistens har magasinet hatt selverklærte kattefolk som Chloe Sevigny, Grace Coddington, Tyler the Creator, Soko og Ai Wei Wei på coveret eller innsiden.

Ifølge Jourdina-Robinson har mote og katter et nærmest symbiotisk forhold.

– Bare tenk på hvor mange uttrykk som kommer fra katteverdenen; kitten heels, the feline flick. Og om noen sier du beveger deg eller ser ut som et kattedyr så er jo det et stort kompliment. (…)Motebransjen blir alltid inspirert av det elegante og vakre. Linken er en no-brainer egentlig, uttaler hun.

Puss Puss er forøvrig bare én blant hundrevis av nye indieutgivelser de siste årene som følger trenden med å fokusere smalt, kanskje nerdete til og med, og utkomme skjeldent – bi-annually i Puss Puss tilfelle  -slik at samleverdien øker. Og de er selvsagt heller ikke alene om å mikse mote og et annet felt i samme gryte. Et eksempel på det er 1-åringen ‘Luncheon Magazine’ som tar for seg mote mikset med mat, gjerne i form av luksuriøse lunsjsettinger.

Les også: Flere internasjonale motemagasiner kutter ned på print

Siste saker

Mest lest nå
Les mer