Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Et av årets mest sjokkerende motenyheter: Chris Noth anklages for seksuelle overgrep
(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Chris Noth anklages for seksuelle overgrep

«Anklagene mot meg er usanne» sier skuespilleren.

Chris Noth er tilbake i rampelyset som Mr. Big i Sex and the City-rebooten And Just Like That – i hvert fall i én episode. Men i kjølvannet av at Noth nå er tilbake på skjermen, har to kvinner valgt å komme frem med sine historier med 67-åringen.

De anklager Chris Noth for seksuelle overgrep.

Å se Noth som Mr. Big i And Just Like That skal ha motivert de to kvinnene «Lily» (31) og «Zoe» (40) til å fortelle sine historier med skuespilleren, skriver The Hollywood Reporter. Overgrepene skal angivelig ha skjedd i Los Angeles i 2005 og i New York i 2015.

Magasinet skriver at de to kvinnene tok kontakt hver for seg, med flere måneder i mellom. De skal ikke kjenne hverandre.

Forrige torsdag premierte And Just Like That på HBO Max (Foto: HBO)

Den ene kvinnen sendte en mail til The Hollywood Reporter i august.

«Jeg vet ikke helt hvordan man legger frem denne type historie og hvordan man finner de andre ofrene» skriver Lily i mailen til magasinet.

Hun skal ha møtt Chris Noth da hun jobbet i VIP-området på nattklubben No. 8 i New York. Noth skal så ha bedt henne på date.

– Jeg ble veldig starstruck. Han la an på meg, garantert. Jeg ble smigret. Jeg visste at han var gift, noe som er skammelig av meg å innrømme, forteller kvinnen.

Mot slutten av daten skal Noth ha bedt henne med til leiligheten sin.

– Jeg var ikke veldig seksuelt aktiv, ikke vill og gæren. Jeg tenkte «Vi skal drikke whisky og snakke om skuespillerkarrieren hans». Det høres veldig dumt ut, forteller Lily.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

I leiligheten skal Noth ha forsøkt å kysse henne.

Hun forteller at Noth tvang henne til å utføre oralsex på han, og at han skal ha sagt at «monogami ikke er ekte» da hun nevnte ekteskapet og barnet hans.

– Jeg følte meg forferdelig. Fullstendig krenket. Alle drømmene mine med denne stjernen jeg elsket i årevis var borte.

Chris Noth giftet seg med kona Tara Wilson i 2012 (Foto: Jason LaVeris/FilmMagic)

Chris Noth skal ha sendt henne en talemelding og meldinger i etterkant.

En venn av Lily forteller til The Hollywood Reporter at Noth sendte Lily en talemelding like etterpå. «Hei, jeg håper ikke du tolket noe feil i går. Vi hadde det gøy. Jeg vil bare forsikre meg om at du ikke tok det feil» skal han ha sagt.

Lily husker imidlertid talemeldingen som en litt annen. «Jeg hadde det fint og ville satt pris på hvis du ikke snakket med vennene dine. Hvis vi kan holde dette mellom oss, ville det vært fint» mener hun å huske at Noth sa.

The Hollywood Reporter skriver at de har sett meldingene som ble utvekslet mellom Lily og Noth i mars og april i 2015.

Den andre kvinnen møtte Chris Noth da hun nylig hadde begynt å jobbe i et høyprofilert firma som 22-åring.

Kvinnen som går under navnet «Zoe» forteller til The Hollywood Reporter at Noth skal ha kommet bort til pulten hennes og sendt henne flørtende talemeldinger. Han skal så ha invitert henne til bassenget i bygget han hadde leilighet i.

Hun tok med seg en venn da hun møtte Noth, og fikk låne en bok som han gjerne ville høre hennes meninger om.

Les også
9 ganger Julia Fox viste seg å være et stilikon

– Jeg tenkte «Jeg er ny. Han spør om min mening. Jeg har bare vært i Hollywood i to måneder», forteller Zoe.

Da hun kom tilbake på et senere tidspunkt for å levere tilbake boken, skal Noth ha kysset henne.

Zoe skal så ha sagt «Takk, men jeg går tilbake til vennen min», før Noth dro henne mot sengen og tok av shortsen og bikinitrusen hennes. Han skal så ha voldtatt henne.

Hun forteller at hun gikk i terapi i flere måneder etter overgrepet, og at hun i mange år har forsøkt å begrave minnet. I senere tid har likevel behovet for å fortelle om overgrepet vokst.

Chris Noth i 2005 (Foto: Gregory Pace/FilmMagic)

Chris Noth avviser anklagene.

I en uttalelse til The Hollywood Reporter avviser 67-åringen anklagene fra de to kvinnene.

«Anklagene som kommer mot meg fra individer som jeg møtte for mange år, til og med tiår, siden er usanne. Disse historiene kunne vært fra 30 år siden eller 30 dager siden – nei betyr nei – det er en grense jeg ikke krysset. Møtene var med samtykke. Det er vanskelig å ikke sette spørsmål ved tidspunktet på disse historiene som kommer ut. Jeg vet ikke sikkert hvorfor de kommer frem nå, men jeg vet dette: Jeg forgrep meg ikke på disse kvinnene», sier Noth.

Les også: Vi har spurt motefolket om deres dom over And Just Like That

Siste saker

Mest lest nå
Les mer