Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Chanel saksøker vintagebutikken TheRealReal

Var ikke produktene så ekte likevel?

Det er en evig diskusjon blant både produsenter og forbrukere om forskjellen på ekte og falske varer, hvordan man kan spotte hva som er hva – og hvor skillet egentlig går.

Som et humoristisk tilsvar til det hele skapte Diesel for eksempel en egen ekte kolleksjon i fjor som minnet helt om de falske kopiene man får kjøpt. Logoen var endret til ‘Deisel’ og man fikk kjøpt produktene i de klassiske bodene for falske varer på Canal Street i New York.

Men ikke alle falske kopier har logoer der bokstaver er flyttet om på. En del av dem er så like originalen at det må et ekstremt trent øye for å spotte om varen er falsk eller ei.

Les også: Vintageshopping: Slik spotter du falske designervarer

Vintage-nettstedet TheRealReal er blant de som har garantert at alle luksusvarene de selger er sjekket av eksperter. De har påstått at man kan stole på at for eksempel en en Chanel-veske solgt hos dem er laget på Chanel sine egne fabrikker, og er dermed verdt den høye prisen disse veskene fremdeles har i brukt versjon.

Nå går det franske motehuset hardt ut mot denne påstanden.

Hos WWD ble det i går kjent at Chanel saksøker TheRealReal for forfalsking, krenking av merkevaren, falsk reklame og urettferdig konkurranse.

– TheRealReal er ikke en godkjent selger av Chanel-produkter. De har gått langt i det å skape et inntrykk av at de har en forbindelse med Chanel, uttalte en talsperson for Chanel i går.

Bilde via @chanelofficial – fra deres visning av SS’19 under moteuka i Paris

Ifølge dem er de såkalte ekspertene hos nettstedet ikke kvalifiserte til å se forskjellen mellom falsk og ekte Chanel.

Det franske motehuset mener å ha funnet en rekke falske vesker da de undersøkte nettstedet nærmere. Dette kunne de blant annet se på noen av serienumrene, som ikke stemmer overens med Chanels egne register. 

 – Den typen kunnskap og erfaring kan bare ansatte hos Chanel selv ha. De lurer kundene når de påstår å besitte denne typen ekspertise.

I kravet fra luksusmerket står det at vintagenettstedet må slutte å både reklamere for og selge varer som bærere Chanel-logoen. I dokumentene er det også poengtert at motehuset mener TheRealReal må kontakte alle kunder som har kjøpt Chanel av dem tidligere, for å fortelle at produktene de har kjøpt muligens er falske.

I en foreløpig uttalelse benekter TheRealReal at deres eksperter ikke er gode nok, og deres advokat beskriver Chanels påstand om at nettstedet med viten og vilje selger falske varer som fullstendig usant.

Det er forøvrig ikke første gang Chanel slår ned på butikker som selger vintage Chanel. Tidligere i år var det det vintagebutikkjeden What Goes Around Comes Around, som har filialer i New York, Miami, Los Angeles og Hamptons, som ble saksøkt – av samme årsak. 

Bilder via Elle, Januar 2018

Les også: Nå øker prisen på disse tidløse Chanel-veskene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer