Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Caras hudpleier avslører 10 tips for å få kvisefri hud

cara-delevingne-vogue-july-2015-002

Når man ser det sminkefrie fjeset til Cara Delevingne på paparazzibilder er det tydelig at huden hennes er mer som porselen enn pizza. Det har ikke alltid vært tilfellet, og det er ifølge Manrepeller takket være hudpleieren hennes Dayle Breault.

Den amerikanske hudguruen er grunnen til at superkjendiser som nettopp Cara, Naomi Campbell, Zoë Kravitz og Marisa Tomei tilsynelatende har poreløse, glødende ansikt. Det er ikke for ingenting at Breault er viden kjent som «The Goddess».

Her er damas beste tips for å se like fresh ut som Hollywood-kjendisene. Nøkkelen til en vakker hud starter med hva du inntar og hvordan du lever – eller som Breault sier “Ignite your inner fire, and achieve beauty from the inside out.”

Les også: Topp 10 sminketips fra Kardashian-Jenners makeup artist

1. Start morgenen med å gjøre kroppen din basisk.

Drikk et glass med varmt vann med sitron hver morgen og ta en kapsel probiotika. Hvis du vil ta det enda et steg lenger ta en shot med eplecider-eddik, lag en grønnsaksjuice av grønnsaker som grønnkål, persille, spinat, hvetegress, romanosalat og selleri. Hvis du er blant dem som får utbrudd i pannen, som representerer nyrene og leveren, er dette spesielt viktig.

2. Drikk masse vann i løpet av dagen.

Tilsett litt sitron for å holde forbrenningen bra, i tillegg til at du da fortsetter å holde kroppen din basisk.

3. Ikke hopp over å skrubbe huden.

Dette er det aller viktigste steget i enhver hudpleierutine, og jeg er overrasket over at folk utelater dette. En manuell skrubb med korn er uungåelig for å løsne døde hudceller fra overflaten og få de forskjellige næringsstoffene i hudpleieproduktene dine til å gå inn i porene. Hvis ikke du gjør dette vil ikke kremene og serumene du påfører trekke inn i huden ordentlig.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

4. Vask fjeset ditt med en gang etter du har trent.

Det er utrolig viktig å få vekk svetten fra fjeset ditt innen 15 minutter etter treningen. Ikke vent til du har kommet hjem med å dusje! Det lar svetten og oljen få sette seg inne i porene. Jeg pleier å sammenlikne det med fettet som ligger igjen i stekepannen etter du steker bacon, og hvordan det stivner etter at pannen har kjølt seg ned. Det er det som skjer i porene dine også, i etterkant av at du har svettet, og hvis dette skjer flere ganger i uken etter du har trent, vil det fortsette å legge seg til p. acnes bacteria begynner å vokse og du får kviser. Hvis du ikke orker å ha med deg hele hudpleierutinene på gymmen, vask enten fjeset med veldig varmt vann med en gang, eller bruk en bomullsdott med salisylsyre eller tetreolje. Dette vil få vekk svetten, og du vil være ren nok til å vente til du er hjemme med å gjøre resten.

5. Når du har en date på kvelden… og plutselig får en kvise samme dag:

Løp til fryseren og ta ut en isbit. Bakterier hater kulde. Plasser isbiten lett over området og hold den der til det gjør vondt, så ta den vekk, la området få varme seg opp og gjør det igjen. Repeter denne prosessen 4-5 ganger. Dette vil redusere hevelsen og drepe bakteriene.

6. Spis ren mat.

Hold deg unna prosessert mat, spis en diett med mye grønnsaker og frukt, spis salater med mye nøtter for å få i deg Omega som er fuktighetsgivende for huden, i tillegg til rene proteinkilder og laks. Hvis du er veganer spis mye linser, kikerter og mandler. En ren tarm er lik en ren hud og en diett som dette vil garantert hjelpe.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

7. Hvis huden din er tørr, så mangler du vann og ikke olje.

Prøv en mist først – enten lavendel eller rose – og så bruk solkrem eller moisturizer på toppen.

8. Sukker er som dop.

Jeg er sukkeravhengig, så jeg har personlig erfaring med dette problemet. Sukker får kroppen til å eldes gjennom dannelsen av AGE(Advanced Glcation End Product) som ødelegger kollagenet i huden. Denne prosessen får hudstrukturen til å etterhvert huden til å bli rynkete, miste elastiteten, bli stiv og få en dårligere barriere. I tillegg fører sukker til dannelsen av candidasopp i tarmene, som igjen fører til oppblåsthet, akne og slapphet. Dette gjelder også for Alkohol som gjøres om til sukker i kroppen.

9. Sov!

Det er ingenting som er så bra for kroppen som søvn. Det gir det en helt spesiell glød, og du bør ta sikte på 6-8 timer med søvn hver natt. Små lurer her og der er alltid en bra ting også.

10. Minimer stressnivået.

Mediter! Prøv det i en uke for å se om du kan se forskjellen i hvordan du ser ut.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer