ÅPNER I LONDON: Svenske Byredo åpner dørene til sin første butikk i London. Foto: Byredo.

Byredo åpner butikk i London

– Vårt første og største marked, sier grunnleggeren.

GRUNNLEGGER: Ben Gorham står bak det svenske dufthuset Byredo. Foto: Byredo.

Det svenske duftmerket Byredo åpner dørene i Soho, London til det som blir deres første butikk i Storbritannia, og deres andre butikk utenfor Sverige. Det er Business of Fashion som først skrev om nyheten tidligere denne uka. Fra tidligere har Byredo også en flaggskip-butikk i New York, nærmere bestemt i Wooster Street, som åpnet sommeren 2015.

Den nye butikken i London skal etter sigende åpne i juni i år, og vil bre seg over tre etasjer i et av byens townhouses med både duft, beauty, skinnvarer og samarbeidsprosjekter som presenteres i et eget galleri. 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– London var vårt første marked, og er også et av de største, sier Byredo-gründer Ben Gorham til BoF.

– Ettersom vi har ekspandert til flere ulike kategorier – vi selger i utgangspunktet gjennom ulike varehus – har det å også ha våre egne butikker blitt en måte for folk å oppleve hele Byredo-universet på ett sted, sier han.

Byredo ble grunnlagt i 2006 av Ben Gorham. Gorham er utdannet ved Kunsthøgskolen i Stockholm, men endte altså opp med å lage duft og ikke malerier. Helt uten noen form for formell utdanning startet han å lage duft med hjelp fra parfymører som Olivia Giacobetti og Jerome Epinette.

I dag er Byredo tilstede i over 50 markeder verden over med 80 globale forhandlere som inkluderer blant andre NK og Nitty Gritty i Stockholm, Barneys og Neiman Marcus i både New York, Miami og Los Angeles, Lane Crawford i Hong Kong og Harrods, Liberty og Selfridges i Lodon.

I tillegg til duft og duftlys består Byredo-universet også av diverse beauty; body lotion, badeskum, såper og håndkremer, tilbehør som solbriller og skinnvarer samt diverse produkter til hjemmet. Gorham er også kjent for sin personlige stil og ikke minst sterke tilknytning til mote – og kunst.

FRA DUFT TIL MOTE: Byredo fører både duftene det hele startet med i tillegg til både beauty, tilbehør, skinnvarer og diverse til hjemmet. Foto: Byredo.

Les også: Åpner verdens største Bottega Veneta-butikk i New York