Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Boo yaa! – Vetements-hateren ironiserer med nytt merke

Demna Gvasalia, sjefsdesigner for Vetements og Balenciaga, får ikke slippe unna denne gangen heller.

I fjor gikk motesamleren og arkitekt-studenten Davil Tran lei av å se svindyre, helt enkle Vetements-jakker på annenhvert street style-bilde. Som en reaksjon på det laget han sin egen versjon av jakka kalt ‘Vetememes’.

– Deres regnjakker var jo overalt og ble som en ‘meme’ for meg. Jeg liker å tro at jeg rett og slett drepte hele trenden. Lol, har Tran tidligere uttalt til Grailed. 

Den ironiske jakka til Tran ble raskt et fenomen på nett, til den nette sum av 600 kroner. Kolleksjonen utvidet seg til å inkludere flere humoristiske versjoner av Vetements plagg – blant annet en sort t-skjorte med påskriften ‘Janitor’ – vaktmester -, en knallrød ‘kommunist’-hoodie og en sort enkel genser med ‘Doucheland’ på.

Nå er moroklumpen tilbake og han han har ikke latt Vetements-grunnlegger Demna Gvasalia få slippe unna denne gangen heller.

For i går ble det nemlig kjent at Tran har valgt å tulle med Balenciaga, der Gvasalia er sjefsdesigner, og kalle det hele for ‘Boolenciaga’.

– Det handler om å gi folk det de vil ha. Og egentlig mer om å gjøre narr av moteindustrien, og Demna mer en noe annet. Jeg har allerede gjort det med Vetements, og Balenciaga var en klar nestemann, sier Tran til Melk & Honning.

Han forteller at han forøvrig synes det Balenciaga gjorde med å herme etter IKEA sin Frakta bag var helt genialt.

– Hva kunne vært mer gjenkjennelig enn å herme etter den? Det var jo helt utrolig åpenbart! På en måte så gjør jo jeg akkurat det samme som det de gjør, når jeg har skapt ‘Vetements’ og ‘Boolenciaga’, bare at jeg priser ned. Om du tenker på det, mener Tran.

 

Les også
M&H toppliste: Julepynt

‘Boolenciaga’-plaggene vil være til salgs gjennom Tran sin egen nettbutikk.  Foreløpig kan du skaffe deg en caps der med ‘Boolenciaga’ på, men det ryktes om at man også vil kunne skaffe seg den enormt populære «Balenciaga Swing Doudoune oversized quilted shell hooded coat» til en pris mange ganger mindre enn orginalversjonen  – som er på nesten 30 000 kroner.

Demna Gvasalia sa forøvrig i et nylig intervju at han er ferdig med de Post-sovjetiske vibbene, og heller ønsker å gå i en retning som er basert på analyse av hva folk faktisk går kledd med, og har lyst til å gå kledd med, akkurat nå.

Les også: Vetements-sjef: – Folk tar denne industrien for seriøst</a

Siste saker

Mest lest nå
Les mer