Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Denne festsesongen er blush i fokus. (Foto: Instagram @sandrasiff)

Blushguide for festsesongen

Det viktigste du kan ha i veska på julebordet er en god blush.

Det virker som om hele verden girer seg opp til en heftig, etterlengtet partysesong. I år skal vi ikke spare på kruttet når det kommer til å pynte seg – og vi er here for it.

Den gode, gamle blushen er blant sesongens heiteste beautyprodukter. Vi har spurt makeupartistene om deres beste tips og triks for den aller beste blush-gløden.

Beautyprofiler og makeupartister Chioma Anugweje, Sara Holby og Sandra Sif Halldorsdottir svarer på alt vi lurer på. Scroll videre for noen hendige how-tos til partysesongen.

– Gi deg selv det lille ekstra

Beautyprofil og journalist Chioma Anugweje er ikke fremmed for litt blush, og er stadig å se med rose-glød i kinnene både i det daglige og på fest.

Hva er dine beste tips for fin glød i partysesongen?

– Gå for en blush med litt skimmer, det vil gi huden ekstra glød. Ikke vær redd for å legge på litt ekstra blush heller, og gi deg selv det lille ekstra, tipser hun.

Hvordan bør man preppe huden før blush for at den skal sitte hele kvelden? 

-Mitt beste tips er å preppe huden ordentlig med god fuktighetskrem og primer før man påfører resten av sminkerutinen. Det vil gjøre at alt legger seg bedre på huden og sitter lenger. Det inkluderer blush!

Chioma Anugweje sverger til blush med skimmer i for ekstra glød. (Foto: Instagram @chiomaacom)

Topp 3 favoritt-produkter?

– MAC Cosmetics Powder Blush i fargene Fever (Matte) og Raizin (Matte), Blush Exhibit A fra NARS og Shiseido sin InnerGlow CheekPowder i fargen Berry Dawn 08.

Disse elsker hun i hovedsak fordi de er lette å jobbe med, og fordi de er godt pigmenterte.

– De holder hele dagen og ser amazing ut på huden, forteller Anugweje.

Pros and cons med pudderblush versus kremblush? Hvorfor bør man gå for det ene eller det andre?

Noen folk vil nok si at en kremblush legger seg litt mer naturlig på huden, og gir litt mer den «no makeup makeup»-looken. Personlig synes jeg at man kan få det resultatet med både krem- og pudderblush.

– Mitt tips er å bruke det man er mest komfortabel med!, slår hun fast.

–Mange legger blush også andre steder enn over kinnbeina. Hva slags tips har du for å perfeksjonere en all over glødende look?

– Ikke legg for mye, bygg det heller opp litt forsiktig! Du må gjerne legge litt i pannen og på nesen, anbefaler Anugweje.

Noen tips når man skal velge farge? Hvordan vet man hvilke nyanser man kler best?

– Når man er mørk i huden, vil nok de fleste fargene se bra ut så lenge de er pigmenterte nok og har en varm undertone. Når man har lysere hud, kan farger med litt kaldere undertone være fint. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?
Chioma anbefaler pigmenterte blusher til mørkere hud, og kaldere undertoner til lysere hud. (Foto: Instagram @chiomaacom)

– Alltid legg litt av det som er igjen på kosten din i panna!

Makeupartist Sara Holby elsker blush, gjerne litt her og der, og veksler mellom krem- og pudderformat.

Hva er dine beste blush-tips denne partysesongen?

– Prep, prep, prep! Uten fuktighetskrem og primer må man fort bruke mer tid på å oppnå en fin glød.

– For et naturlig resultat, anbefaler jeg å bruke en krembasert blush. Påfør litt høyere for en løftende effekt, eller fra midten av kinnene for en mer naturlig effekt, tipser hun.

Produktene du bruker i preppingen, bør være tilpasset huden din. Det vil si at om du har oljete hud, bør du bruke oljekontrollerende produkter – og om du har tørr hud bør du kjøre på med fukt.

– Sett gjerne sminken med MACs Prep + Prime Fix+ til slutt, da dette produktet «smelter» makeupen sammen slik at alle overganger blir mer naturlige, anbefaler hun.

Topp 3 favoritt-blusher?

– MAC Glow Play Blush. Det er en blanding av krem og pudder, noe som gjør påføringen veldig enkel. Den kan påføres med fingrene eller kost og gir masse glød. Og fargene er helt nydelige – en stor backstage-favoritt!

– For maks effekt? Jeg bruker MAC Extra Dimension Blush hver gang jeg skal på fest! Den har mykheten til en krem og finishen til et pudder – og en glød som reflekteres av lyset.

MAC Mineralize Blush er fantastisk for deg som ønsker et mer naturlig resultat med en lett påføring, tipser Holby.

Sara Holby minner om at det viktigste for å få blushen til å vare er god prepping. (Foto: Instagram @saraholbymakeup)

Pros and cons med pudder- versus kremblush? Hvorfor bør man gå for det ene eller det andre?

– Jeg bruker begge deler! For meg kommer det helt an på resten av makeupen, sier Holby.

Med en flytende foundation, synes hun at en kremblush gir et finere resultat. Bruker hun pudderprodukter, og ønsker et mattere resultat, er det et must med også en blush i pudder-format.

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

– Jeg pleier å velge etter øyemakeupen: har jeg masse glitter og skimmer på øynene toner jeg huden litt ned med en matt pudderblush. Hvis øynene er naturlige eller jeg har brukt matte produkter gjør jeg det motsatte, med en glowy krem. 

Mange legger blush også andre steder enn over kinnbeina. Hva slags tips har du for å perfeksjonere en all over glødende look?

– LOVE! Alltid legg litt av det som er igjen på pudderkosten din i panna. Da ser det faktisk enda mer jevnt og naturlig ut.

– For en «sunkissed» effekt kan du legge litt på nesen og på de områdene du vanligvis får mest farge i ansiktet, tipser hun.

– Hvordan vet man hvilke nyanser man kler best?

– Det kommer an på om du for eksempel ønsker å fremheve øyenfargen. Da velger du farger som komplimenterer den best, forteller hun.

For blå øyne er dette gjerne brune jordtoner, oransjetoner og bronse som vil gi en fin dybde til øynene. Rosa- og lillatoner er også et godt valg for å få frem det blå.

Har du grønne øyne kan du velge varme undertoner, som lilla med rødt i, fersken- og brunfarger.

De med brune øyne bør velge kaldere nyanser av lilla, rosa eller bruntoner for å best få frem øyenfargen sin.

– Bortsett fra dette, synes jeg alt handler om at man skal bruke de fargene som gjør deg mest glad. Bruk farger du trives i, og som viser frem den beste versjonen av deg.

Sara Holby tipser om å bruke blush også i pannen, gjerne med det som gjestår på børsten din. (Foto: Instagram @saraholbymakeup)

– En kremblush kan du «sette» med en pudderblush

Beautyprofil og makeupartist Sandra Sif Halldorsdottir forteller at alle som kjenner henne vet hvor glad hun er i blush. Faktisk, så klarer hun seg ikke uten.

– Hva er dine beste blush-tips?

– Kremblush gir huden den mest naturlige og freshe gløden.

– Er du på farten kan du touche opp blushen med din favoritt-leppestift, og det kan du enkelt påføre med fingrene. 

– Hvordan bør man preppe huden før blush for at den skal sitte hele kvelden? 

– Start med å legge en god base, påfør blushen som siste steg og avslutt med settingspray – Urban Decay sin All Nighter er gull!

Les også
M&H toppliste: 11 favoritter fra sommersalget

Halldorsdottir påpeker at blush gjerne er det som forsvinner først av hudsminken. Heldigvis finnes det nok av tips og triks for å få den til å sitte.

– Bruker du kremblush kan du «sette» den med pudderblush i samme farge. Da sitter den hele kvelden. 

Sandra Siff Halldorsdottir sier hun elsker blush og ikke klarer seg uten. (Foto: Instagram @sandrasiff)

– Topp 3 favoritter?

– Dette er vanskelig – de som kjenner meg vet hvor glad jeg er i blush!

Er det én du må teste, er det MACs Glow Play. Den finnes i mange fine nyanser tilpasset alle hudtoner. 

Halldorsdottir forteller at hun selv ikke klarer seg uten, i fargen So Natural.

– BeautyAct har også en superfin blushpalett med både skimmer og matte farger. Perfekt for deg som vil teste ut forskjellige teksturer og toner, tipser hun.

– En annen favoritt er kremblushen fra Fenty Beauty, i fargen Petal Poppin. Den er litt mer «kremete» enn Mac sin, og gir huden en superfin glød. 

Pros and cons med pudderblush versus krem? Hvorfor bør man gå for det ene eller det andre?

– En pudderblush er perfekt til en langvarig look med matt finish, mens en krem gir huden en naturlig, fresh glød.

– Etter min erfaring kan kremblush forsvinne litt fortere i løpet av dagen, men jeg foretrekker alltid glød fremfor matt hud!

Til nybegynnere anbefaler hun å først leke seg med blush i pudderform, som lett lar seg duse over kinnbeina for litt farge i ansiktet. 

– Mange legger blush også andre steder enn over kinnbeina. Tips for å perfeksjonere looken?

– Mitt beste tips er å legge den oppå kinnbeina, dette vil løfte ansiktet og gi et friskere uttrykk. Bruker du blush med shimmer vil det også fremheve kinnbeina og gi fin glød.

– Det finnes jo mange forskjellige ansiktsformer, så her er det gøy å prøve seg frem!

Sandra Siff anbefaler å bruke leppestiften til å touche up blushen – og også til å finne frem til riktig fargenyanse! (Foto: Instagram @sandrasiff)

– Noen tips når man skal velge farge? Hvordan vet man hvilke nyanser man kler best?

– Sjekk fargen på favorittleppestiften din! Er fargen varm eller kald, altså rosa eller peachy, burde du gå for det samme til blush. Det vil skape en balanse i hele looken og gi et mer naturlig resultat, råder Halldorsdottir.

– Og husk at leppestift også kan brukes som blush!

Les også: Stor smykkeguide til partysesongen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer