Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå gjør blush comeback
Foto: Instagram/@rosiehw

Blush gjør comeback under korona

– Den nye kontureringen, mener makeup-artist.

De fleste forbinder kanskje blush, også kjent som rouge, med (altfor) rosa kinn på 80-tallet. Mange har nok gjemt utallige kjipe rosa- og ferskentoner innerst i baderomsskapet, til fordel for contouring og farger på lepper og øyne de siste årene.

Nå gjør imidlertid blush comeback, ettersom den kjapt gjør fjeset freshere og synes bedre under munnbundet – nå skal den nemlig dras lenger oppover tinningene.

Søk etter og salg av blush har økt mens andre makeup-kategorier synker, skriver The Independent. Ta leppestiften som et eksempel. Det kan jo bli en temmelig grisete affære under munnbindet.

Det er heller ikke til å stikke under stol at The Crown-effekten, med prinsesse Diana i sentrum i siste sesong av Netflix-suksessen, har hatt en finger med i spillet. 80-tallet er tross alt trendy i år.

Debbie Harry fra Blondie med blush i 1981
Ikoniske Debbie Harry med blush i 1981. Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty

– Jeg elsker blush, og føler at det er den nye kontureringen. Blush gir veldig mye friskhet, samtidig som du strategisk kan plassere den for å forme ansiktet, sier makeup-artist Tomas Erdis til Melk & Honning.

– Jeg tror mange begynner å bli lei denne pandemien, så litt friskhet i kinnene og rundt om i ansiktet gjør at man føler seg mer fresh, og blush gjør deg glad!

Han mener det ikke går an å velge «feil» farge, siden det er så individuelt.

Tomas Erdis om blush
Makeup-artist Tomas Erdis/Instagram: @tomaserdismakeup. Foto: privat

– Jeg liker som regel å gå for en kaldere, mer rosa rouge hvis jeg vil gjøre ansiktet litt lettere og friskt. Eller for eksempel en mer rødlig eller ferskentone hvis jeg vil få det til å se mer nedtonet og naturlig ut.

– Husk at plassering av blushen har mye mer å si enn du tror. Så prøv å plassere den på forskjellige steder for å se hvor du selv liker å ha den. For eksempel eplekinn, under, på eller på utsiden av kinnben, nese, pannen, haken, øyelokk og lignende, tipser han

– Jeg har alltid likt blush. Jeg er jo vokst opp på 80-tallet, så dette gleder meg, sier makeup-artist Pia Ruud.

Hun tror at de unge har styrt litt unna blush, og at det er mer voksne damer som tradisjonelt har likt makeup-produktet.

– Men jeg ser flere og flere unge jenter som har oppdaget blushen.

– Finn en blush som gir deg litt farge og glød i ansiktet, så man ser frisk og sunn ut. Unngå sterke crazy blusher, som rød og oransje og harde linjer. Så man ikke blir helt 80-tallet.

Slik legger Pia Ruud rouge
Makeup-artist Pia Ruud. Foto: Instagram/@piaruud

Det gjelder å finne rett farge til egen hudtone, mener Ruud. Har du en varm hudtone med mer gult, er det fint med varme rougefarger. Har du en kaldere hudtone, gå for kaldere rougefarger.

– Eplekinn, som legges på kinnet i en epleform, synes jeg er fint på yngre ansikter. Det ser mer ungdommelig ut, friskt og uskyldig. Opp mot tinningen er mer sexy, og får ansiktet til å se mer definert og fresht ut. Ta gjerne blushkosten en tur over øyelokket også, for å få litt av den samme fargen der, det er kjempefint, tipser hun.

Hun tipser om å påføre blushen forsiktig, og heller bygge mer på.

– Det er lettere å påføre enn å ta av. Hva som er rett og feil er ikke så viktig. Kjør gjerne din egen stil, mener makeup-artisten.

Kylie Jenner med blush
Kylie Jenner er ikke redd for eplekinn med blush. Foto: Instagram/@kyliejenner

Sunniva Grane hos Skincity synes det er veldig spennende at blush nå gjør comeback.

– Det blir jo fort slik at man legger bort leppestiften og andre fargede leppeprodukter når man bruker munnbind, siden det fuktige klimaet som dannes under munnbindet kan bidra til at produktet forsvinner raskere, og kan bevege seg utenfor leppene.

– Selv om store deler av kinnet også er skjult av munnbindet, må man gripe de mulighetene man har for å sette litt farge på hverdagen nå for tiden. Så å påføre litt blush på toppen av kinnet er et supertips for å både se og føle seg litt ekstra fresh.

Sunniva Grane i Skincity om blush
Sunniva Grane, hudterapeut i Skincity. Foto: Skincity

Skincity har nylig lansert to nye blusher fra sitt eget makeupmerke Makethemake, som tilbyr make-up med hudpleiende ingredienser.

Ettersom hovedfokuset deres ligger på profesjonell hudpleie, har de ikke noen konkrete tall gjeldende salg av blush det siste året.

– Men jeg kan si at de nevnte blush-nyhetene er blitt utrolig populære. Og at den ene fargevarianten nå er det tredje mest populære produktet fra merket.

Emilie Tømmerberg med roser i kinnene
Beautyinfluencer Emilie Tømmerberg med roser i kinnene. Foto: Instagram/@emilietommerberg

Men går egentlig «maskne» og blush godt overens?

– Vi har snakket masse om «maskne» og andre reaksjoner som kan skje i huden når man begynner å bruke munnbind regelmessig. Og anbefalingene vi har gitt der gjelder også når det gjelder make-up.

– Vi anbefaler at man bruker lette blush-produkter som ikke tidligere har irritert eller tilstoppet huden. Og at man er nøye med å påføre den med rene hender eller et rengjort verktøy.

Grane forteller at noe av det som forårsaker størst problemer under munnbindet er nettopp at bakteriene trives så godt i det klamme, varme klimaet som dannes.

Derfor bør man unngå at bakterier fra hender eller makeup-verktøy havner på huden og danner kviser eller andre reaksjoner.

– I tillegg anbefaler vi at man fjerner makeupen nøye når man kommer hjem etter å ha brukt munnbind. Og at man er nøye med å bruke en pre-cleanse for å virkelig få bort alt av svette, talg og make-up på huden før man renser med en vanlig rens.

Her er 7 varianter av blush som du kan klikke hjem nå:

Sisley Phyto-Touche Bronzing Powder kan brukes som både bronzer og blush kr 975 hos Gimle Parfymeri
Laura Mercier Creme Cheek Colour Blush kr 320 hos Heaven Scent
Westman Atelier Baby cheeks blush stick kr 529 hos Koch Parfymeri
Makethemake Omega Liquid Blush kr 259 hos Skincity

Les også: Ekspertene tipser: Slik blir du kvitt «maskne»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer