Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Billie Eilish bruker store klær for ikke å bli seksualisert

Billie Eilish: – Jeg bruker store klær for ikke å bli seksualisert

Stjerneskuddet åpner opp i ny motekampanje.

17 år gamle Billie Eilish er stemmen bak noen av de største hitsene akkurat nå. «Bad Guy»- og «Bury a friend»-sangeren er på alles lepper – og ører – om dagen. Det har det erkeamerikanske motemerket Calvin Klein brukt til sin fordel.

I den nye Calvin Klein-kampanjen er den amerikanske artisten blant modellene. Hun er i godt selskap med navn som Shawn Mendes og Kendall Jenner.

– Vil ikke at hele verden skal vite alt om meg

I kampanjen, som har fått tittelen «I speak my truth in #MyCalvins», forteller hun åpent og ærlig om hvorfor hun velger å kle seg i baggy klær.

I kampanjevideoen forteller Billie Eilish at hun kler seg i store klær fordi hun ikke ønsker å gi andre muligheten til å ha en mening om kroppen hennes.

– Jeg vil ikke at hele verden skal vite alt om meg. Det er årsaken til at jeg kler meg i store, baggy klær. Ingen kan ha en mening fordi de ikke har sett hva som er under, sier hun.

– Det er ingen som kan si at hun er ‘tynnfeit’, ‘hun er ikke tynn’, ‘hun har stor rumpe’ eller ‘hun har flat rumpe’.

View this post on Instagram

trying my hardest to cover the license plate so yall dont do no fuck shit

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Får oppmerksomhet

Det har vært mye snakk om den amerikanske artistens klesstil. I et intervju med NME har hun tidligere uttalt at hun ikke ville fått den samme oppmerksomheten dersom hun var gutt.

– Om jeg var gutt og jeg hadde brukt baggy klær, så hadde ingen brydd seg. Nå er det folk som sier til meg: ‘Kle deg som en jente for en gangs skyld. Bruk stramme klær. Da hadde du vært mye penere og karrieren din ville være mye bedre’. Men nei, det ville ikke det, virkelig ikke.

I kjølvannet av Calvin Klein-kampanjen har den unge artisten fått mye støtte. Også det amerikanske motemerket roses for å ikke seksualisere 17-åringen – som forøvrig er den eneste av kjendisene som ikke er halvnaken i den nye kampanjevideoen.

Se kampanjevideoen her:

Hovedbilde: Billie Eilish på Coachella. Foto: Getty Images

Les også: Calvin Klein slutter med kolleksjoner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer