Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid kritiseres etter Palestina-støtte
Foto: Instagram/@bellahadid

Bella Hadid kritiseres av Israel etter Palestina-demonstrasjon

«Skam deg», er beskjeden til Bella Hadid.

Nyhetsbildet har de siste ukene vært preget av dramatiske voldsscener som utspiller seg mellom Gaza og Israel. Det er den verste perioden siden 2014.

Søndag deltok Bella Hadid i en demonstrasjon for Palestina i New York.

Den halv palestinske toppmodellen livestreamet deler av protest-toget på sin Instagram-profil.

Nå blir 24-åringen kritisert av Israel for Palestina-støtten.

Den offisielle Twitter-kontoen til Israel postet nylig et bilde av Bella Hadid og anklager henne for å være talsperson for å «kaste jødene i havet», ifølge Insider.

Twitter-kontoen skal være drevet av det israelske utenriksdepartementets digitale diplomati-team.

«Når kjendiser som @bellahadid er talsperson for å kaste jødene i havet, støtter de elimineringen av den jødiske stat. Dette burde ikke være et israelsk-palestinsk tema. Det burde være et menneskelig tema. Skam deg. #IsraelUnderAttack», twitrer kontoen.

Til tross for at det ikke er blitt postet noen innlegg på sosiale medier hvor Bella Hadid kommer med jødefiendtlige ytringer, skal det finnes filmer hvor hun synger på det gamle slagordet «From the river to the sea, Palestine will be free».

Dette skal ha blitt brukt av palestinske aktivister verden over, og viser til elven Jordan og Middelhavet, som marker både den geografiske og politiske grensen til Israel.

Mens pro-palestinere mener slagordet skal støtte opp om menneskerettighetene, mener Israel det er antisemmitistisk og tolker det som et rop om avskaffelse av Israel som stat, skriver Insider videre.

Både Bella Hadid og modell-søsteren Gigi har flere ganger delt informative og personlige innlegg på Instagram-profilene sine om Palestina.

«Jeg står med mine palestinske brødre og søstre. Jeg vil beskytte dere og støtte dere så godt jeg kan. JEG ELSKER DERE. Jeg føler med dere. Og jeg gråter for dere», skriver hun i et innlegg på Instagram.

Les også: Friends-gjenforening får kraftig kritikk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer