Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
beautytrender for 2022
Foto: Collage fra Instagram/@emilietommerberg @tomaserdismakeup @soniauppal og Cathrine Stabel

Beautytrender ekspertene tror vil prege 2022

Beautyekspertene spår skjønnhetsåret.

Nytt år, nye beautytrender. Mens starten av koronapandemien gjerne var preget av mange bedagelige makeup-frie dager på hjemmekontoret, så man i fjor flere skjønnhetstrender som blomstret opp etter hvert som koronatrøttheten steg.

Som blant annet kjapp kitten eyeliner som trendet på TikTok og eksperimentell blush – perfekte under og over munnbindet.

Hva slags beautytrender tror ekspertene vil prege det neste året?

– Jeg tror vi vil se mer fokus på bærekraft hos alle merker. Mange har en del refill-muligheter, og dette vil det nok bli mer av, sier Emilie Tømmerberg, influencer og content creator til Melk & Honning.

Hun tror HBO-serien Euphoria vil fortsette å være en stor inspirasjon med sin vakre, eksperimentelle sminke.

– Mer strass, grafiske eyelinere og sterke farger. Det er så fint!

beautytrender for 2022
Emilie Tømmerberg. Foto: Instagram/@emilietommerberg

– Ultra-matt foundation og tydelig konturering vil nok bli erstattet med en mer naturlig look. Hudsminke begynner å bli såpass avansert at det klarer å se naturlig og friskt ut.

Hun tror også vi vil se mindre av veldig friserte og tungt sminkede bryn.

Hva skal du selv fokusere på i år?

– Jeg elsker en glødende hud og kommer til å fortsette med det, men kanskje med en mer naturlig fremtoning. Jeg synes glossy 90-talls lepper er skikkelig friskt og fint, og har også lyst til å eksperimentere med sterke farger på øyensminken.

beautytrender for 2022
Eksperimentell make-up i serien Euphoria. Foto: Instagram/@euphoria

Cathrine Stabel i hudpleienettstedet Helt Krem tror fokuset på både naturlig og glødende hud vil fortsette å øke i 2022.

– Forhåpentligvis ser vi mer virkelig hud: Med kviser, pigmentering, linjer, porer – alle har det, det er helt normalt. Det hadde vært fint å se mer av det i sosiale medier også, sier hun til Melk.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

– Innenfor hudpleie tror jeg vi ser mer av ingredienser som faktisk funker. Mer niacinamide (Vitamin B3), AHA, BHA, retinol og C-vitamin. Jeg tror det kommer flere produkter med alternativ til retinol, som for eksempel bakuchiol. 

Hun tror også at «clean», økologisk og «naturlig» er begreper som kommer til å vokse, men håper de blir bedre regulert.

Cathrine Stabel i Helt Krem
Cathrine Stabel. Foto: privat

– Akkurat nå betyr disse begrepene svært lite og produktene er ikke veldig ulike «vanlige» produkter, sier hun og fortsetter;

– Jeg tror også det vil bli flere produkter som skal «de-stresse» huden, ettersom vi vet at stress påvirker huden negativt, i tillegg til produkter som skal styrke hudbarrieren. Vi kommer nok også til å se langt flere produkter med aktive ingredienser til kroppen og håret.

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

Om man kan håpe på noe, er det at hjemmebehandling med dermarull, og sterke syrer for dem som ikke trenger det, forsvinner. Generelt sett tror jeg at fokuset på bærekraft vil gjøre at en del forpakninger og engangsbehandlinger forsvinner. 

Beautytrender i 2022
Forsvinner hjemmebehandling med dermarull i 2022? Foto: Westend61 via Getty

Selv skal hun fokusere på sunn hud i år.

– Prøve å forenkle rutinen med noen få, gode produkter. Jeg vil gjerne teste flere gode prebiotika-produkter. Et annet mål er å finne et godt formulert produkt med azelaic acid (azelainsyre). Det er en ingrediens som kan hjelpe mot rosacea, pigmentering og kviser, i tillegg til at den er betennelsesdempende. Også fortsetter letingen etter den perfekte solkremen. Det er så mange bra der ute, men jeg gleder meg til å teste flere!

Makeup-artist: – Tror folk blir inspirert av TikTok

– Glitter har virkelig kommet for å bli denne gangen, og jeg ser at flere blir mer og mer kreative med bruken, sier makeup-artist Tomas Erdis til Melk.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Også han trekker frem serien Euphoria, som han mener har vært med «på å pushe dette».

– En look jeg ser mer og mer av er å feste glittersteiner eller male prikker på midten av øyelokket og under øyet, rett under øyenvippene, for å skape mer blikk og fremheve øynene.

Tomas Erdis om blush
Tomas Erdis. Foto: Privat

– Jeg tror også at 2000 tallet kommer til å ta mer feste på sminkefronten, med spesielt blå og andre kalde og icy farger!

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

– Vanskelig å si, men jeg merker at flere og flere går for den lettere makeupen. Jeg tror folk blir inspirert av for eksempel TikTok, hvor man ser tips om å legge for eksempel lysnende concealer på små områder som under ytterkanten og under innerkanten av øyet, istedenfor det vi har sett før, hvor folk legger concealer under hele øyeområdet.

– Det er ikke lenger mengde som gjelder, men hvor man plasserer produktet.

I fjor lekte han seg mye med hårfarger, noe han synes var veldig gøy.

– I 2022 vil jeg utfordre meg selv enda mer når det kommer til hårfrisyrer, farger, sminkelooks og klær både på meg selv og mine kunder.

beautytrender fra 2022
Nina Sandbech i en glitterlook fra Tomas Erdis. Foto: Instagram/@tomaserdismakeup

Skjønnhetsjournalist: – Fokuset på god og semi-aggressiv hudpleie fortsetter

– Etter nesten to år med et bind foran nese og munn, og begrensninger på sminkefronten, begynner vi å bli ganske klare til å snart kunne leke rundt med farger på lepper, kinn og øyelokk – jeg er i hvert fall det, sier Sonia Uppal, mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume til Melk.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

– Fokuset på god og semi-aggressiv hudpleie fortsetter med økende interesse for ingredienser som bakuchiol, koffein og niacinamid, som den siste tiden har fått en oppsving, mye takket være Tiktok. Jeg tipper tekniske gadgets blir et fast inventar og større del av hjemmepleien.

Hun påpeker at vi ser at flere merker blir opptatte «av den grønne retningen», og viser til motehus som Chanel, som lanserer egne, naturlige produkter med ingredienser fra plantelivet og miljøvennlige forpakninger.

beautytrender i 2022
Sonia Uppal. Foto: Janne Rugland

– Utvalget av produkter til hodebunnen med skrubber og masker øker, for endelig skjønner folk at hodebunnshelse er minst like viktig som ansiktspleien.

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

– Jeg tror først og fremst hard skyggelegging à la konturering kommer til å forsvinne helt. Det virker som at tung make-up er på vei ut og flere merker fokuserer på lette, fløyelsmyke konsistenser – helst mineralbaserte. Det er mer fokus på det naturlige, sunne uten for mange anstrengelser og dekk.

I år har Uppal satt god helse, fornøyd hud og sunn livsstil øverst på prioriteringslisten.

– Kjøkkenskuffene er tømt for sukkerholdige produkter og kjøleskapet er fylt med juicer og grønnsaker, som jeg ser på som en god start. Jeg skal kure håret så ofte jeg kan, være flink til å gi huden den pleien den trenger, trene og være ute i sola så ofte jeg kan, og rett og slett ha en mye mer positiv holdning.

– Skjønnhet starter som regel på innsiden og med selvfølelsen.

Les også: Kan beauty bli større enn mote?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer