Randi Marie Viksjø åpner Oslos første veganske helsebar GAIA OSLO

Åpner Oslos første veganske helsebar

– Jeg tror at man i et samfunn som vårt har vært redd for å erkjenne ting som ikke alltid kan besvare eller dokumentere.

En holistisk tilnærming til helse og velvære har de siste par årene for alvor fått fotfeste også her hjemme.

Det er gode nyheter for Randi Marie Viksjø som nå åpner Oslos første veganske helsebar, GAIA OSLO, som skal revolusjonere dagens tilnærming til helse og velvære.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Infrarød sauna, yoga og moon juice

– GAIA OSLO er et velværekonsept, vi kaller det også helsebar. Her vil vi kunne tilby en helt spesiell fusjon innen velvære. Dette vil inkludere blant annet infrarød sauna, velværetimer, yoga, meditering, skjønnhets -og velværebehandlinger. Det skal være et sted du kan komme å få energi og finne ro. Videre vil vi ha en liten shop med produkter som ikke finnes i Norge eller er vanskelige å få tak i – ting jeg leter etter selv i hverdagen. Vegansk café med moon juices, salater og andre digge grønne ting er viktig for meg, man kan ikke behandle kropp og sjel uten å få i seg ren mat, forteller Randi til Melk & Honning.

Selv ble hun introdusert til meditasjon og yoga for mange år siden, og dro til Los Angeles for å sjekke ut den grønne tilværelsen der. Det gav mersmak, og siden har hun besøkt byen regelmessig flere ganger i året, forteller hun.

– Jeg ble veldig inspirert av LA og deres fokus på velvære. De ligger så LANGT foran når det gjelder dette, og det var her jeg ble forelsket i infrarød sauna blant annet. Infrarød sauna er fantastisk, og er noe alle bør prøve for du får enormt med energi. Jeg begynte så å forme ideen om å åpne en helt spesiell plass der man kan få oppleve alle favoritt-velværeelementene mine. 

https://www.instagram.com/p/B_iC0bKgHmh/

– Alt henger sammen

– Det finnes flere freshe spa-steder i Norge, men dette er en opplevelse, en reise, en hang out. Å kunne samle alle mine favorittopplevelser innenfor helse og velvære, som infrarød sauna, meditasjon, vegansk mat, yoga, skjønnhet og så videre, på samme sted er noe helt nytt. Jeg er selv fra Nord-Norge, og finner mange likheter mellom estetikken der og i LA. Det er en mer bohemsk følelse, mer i pakt med naturen, friere. Jeg tror Oslo-folk savner en slik estetikk og opplevelse.

– Du sier at dere vil revolusjonere dagens tilnærming til helse og velvære – hva mener du med det? 

– God helse og opplevelsen av å ha det bra er mye mer sammensatt enn det vi i vesten lærer som barn. Alt henger sammen. Jeg ønsker å gjøre folk klar over at kroppen og miljøet rundt dem er ett eneste økosystem. GAIA OSLO vil ikke bare kunne hjelpe deg til å ha det bra, men vil også være en veldig vakker, spirituell, meditativ plass – ikke så sterilt og teknisk som andre steder. 

– Hva er det du finner så fascinerende med møtet mellom øst og vest? Og hvorfor er de to en god kombo? 

– Jeg mener kombinasjonen er fullendt. Det er ikke en ny tanke eller ide, heller en fremtid jeg tror på.

Hemmelighetsfull

Kortene holder Randi fremdeles relativt tett til brystet, og vil ikke si noe om hvor eller hvilke lokaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fortsatt veldig hemmelig. Jeg kan si at lokalet vil være en blanding av skandinavisk minimalisme og rå naturmaterialer. Du vil bli tatt med på en helt spesiell reise…vent å se!

Konseptet er ifølge gründeren «for alle», men hun kan bekrefte at det vil komme en form for medlemskap. Mer vil hun ikke si på nåværende tidspunkt.

– Jeg tenker at dette konseptet vil tiltrekke seg mennesker i alle aldre og målgrupper. De som er interessert i og opptatt av yoga, meditasjon, grønn livsstil, helse, interiør og estetikk vil nok oppsøke oss. Og det mener jeg flere og flere i Oslo blir.

Inspirasjon. Foto: GAIA OSLO

– Vi ligger nok litt etter

– Hvorfor tror du en holistiske tilnærmingen til dette med helse og velvære er blitt så populær også her hjemme de seneste årene?

– «Helheten er mer enn summen av dens deler.» Man kan ikke hjelpe kropp eller sjel uten å vurdere helheten. I flere eldre kulturer har dette har vært vanlig lenge. Vi Norge ligger nok bare litt etter. Jeg tror at man i et samfunn som vårt har vært redd for å erkjenne ting som ikke alltid kan besvare eller dokumentere. Vi i GAIA vil vurdere hele personen – kropp, sinn, ånd og følelser i jakten på optimal helse og velvære. 

Som for mange andre har koronakrisen stukket kjepper i hjulene.

– Vi har opplevd endel forsinkelser som sikkert så mange andre i denne tiden. Men vi lar ikke det stoppe oss. Vi arbeider med det vi kan, og håper på åpning høst/vinter 2020, avslutter hun.

Les også: Satser alt på norsk nisjeapotek inspirert av fransk apotekkultur