Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @_el_brutus_
Foto: Instagram/ @_el_brutus_

5 nye restauranter i Oslo i år

Det dukker stadig opp nye restauranter i hovedstaden.

Oslofolket elsker å spise ute. Det å spise ute hører ikke lenger bare helgen til, du kan fint nyte en bedre middag ute med venner midt i uken også. Oslo bugner av flotte restauranter som beriker bylivet.

Stadig vekk dukker det opp nye hippe restauranter på matkartet i hovedstaden. Derfor har vi i Melk & Honning har samlet en liste med nye restauranter du bør sjekke ut.

Her er 5 nye restauranter i Oslo i år.

Jimmy’s

Leirfallsgata 6

Jimmy’s er en ny vin og matbar rett ved Markveien på Grünerløkka.

I Ben Reddik sine gamle lokaler har de valgt å beholde stukkaturen i taket, men malt veggene mørkere – som gir en ny følelse av lokalet.

På menyen finner du alt fra fransk pizza, østers og entrecote til cæsarsalat, surdeigsbrød og aioli. Her er det noe for enhver smak.

Ta med vennegjengen hit for et passe stort vinkart og en variert meny på deling.

Foto: Instagram/ @jimmysoslo
Jimmy’s holder til på Grünerløkka. Foto: Instagram/ @jimmysoslo

Betong

Operagata 77D

Denne våren åpnet Betong dørene. Hit er alle velkomme, enten det er i tracksuit eller en faktisk suit.

Betong er et et nytt restaurantkonsept i Bjørvika.

På menyen finner du originale retter av høy kvalitet, til en fin penge.

Deleier og kjøkkensjef Jonathan Hagen er en sentral brikke i Betong. Hagen gikk ufaglært inn i restaurantbransjen som 18-åring og har siden den gang savnet andre kokker fra Oslo. Kokken har blant annet kokkelert hos Mike’s Corner, og det var sånn han fikk øynene opp for nabolokalet til det populære stedet.

Raskt skjønte Hagen at dette var stedet han skulle gjennomføre sin livslange drøm om starte sin egen restaurant. Heldigvis skulle han ikke gjøre det alene, men sammen med restaurantgründer Kai Lyche og musikkmanager Ali Wali. 

– Jonathan har hatt alle slags jobber man kan ha på et kjøkken og kjenner godt til verdien av å samle et godt team, forteller Ali Wali til Melk & Honning.

– Restauranten er derfor sterkt preget av Betong sine ansatte. Det er unge, oppdaterte og talentfulle Oslo-folk som har et hjerte for kulturen rundt mat, vin, musikk, kunst og sine gjester, avslutter han.

En av 5 nye restauranter i Oslo. Betong. Foto: Adam Falk
Betong ligger i Bjørvika. Foto: Adam Falk
En av 5 nye restauranter i Oslo. Betong. Foto: Adam Falk
Alle er velkomne til Betong. Foto: Adam Falk

El Brutus

Eiriks gate 2

El Brutus er en ekte spansk nabolagsrestaurant på Tøyen. I juni i år abdiserte restauranten og vinbaren Brutus, og med et par ekstra bokstaver tok El Brutus over. Nordiske småretter er nå byttet ut med spansk tapas. De serverer mat fra Galicia, regionen som grenser til Atlanterhavet nordvest i Spania.

Selv om det er en ny stil på menyen har de fortsatt fokus på det beste innen naturvin. Grillen står også fortsatt utenfor og oser god grillukt i hele nabolaget.

Her kan du spise deg god og mett på flere spanske retter, stikke innom for å ta et glass i baren eller ta med leseboka de og nyte et glass naturvin på fortausserveringen.

Kan være lurt å booke bord, for dette stedet er ganske populært.

En av 5 nye restauranter i Oslo, El Brutus.Foto: Instagram/ @_el_brutus_
El Brutus finner du på Tøyen. Foto: Instagram/ @_el_brutus_

MiTo Dråper og Biter

Markveien 46 b

I januar åpnet MiTo Dråper og Bar midt i travle Markeveien på Grünerløkka. MiTo Dråper og Biter sier selv at de er mer en aperitivobar enn en restaurant.

De serverer deilige Dråper som for eksempel byens billigste negroni, masse deilig vin og klassiske cocktails – gjerne akkompagnert av Biter i passe størrelse og smak.

– Mito er den første, klassiske aperitivodrink fra 1860, bestående av Campari og rød Vermouth – fra henholdsvis Milano og Torino, derav navnet Mito, forteller aperitivobaren til Melk & Honning.

Dråper og Biter spiller på hva de serverer. Aperitivo er et veldig hyggelig italiensk konsept, som går ut på å ta et glass eller to og litt mat i hyggelig lag, før man går videre til middag.

MiTo Dråper og Biter ligger i en av Grünerløkkas travleste gater. Foto: Instagram/ @mito_draperogbiter

– Hos oss kan man gjøre nettopp dette – eller bli værende og nyte Dråper og Biter hele kvelden.

Foto: Instagram/ @mito_draperogbiter
Hos MiTo kan du få byens billigste Negroni. Foto: Instagram/ @mito_draperogbiter

Panu

St. Olavs Plass 3

Panu er et sted hvor kan du reservere bord med en set-meny, det er en bar hvor du kan henge og spise retter fra à la carte-menyen, og i helgene er det også et nattåpent utested med DJ fra klokken 19:00. Dette er et sted med litt av alt.

Menyen er inspirert av mat fra Japan og Thailand. Her kan du få alt fra østers til Yaki Balls og karamellpudding, servert med deilige drinker til.

Dette er det perfekte stedet for en hyggelig date.

Foto: Instagram/ @panu_oslo
Panu har roser hengende ned fra taket. Foto: Instagram/ @panu_oslo

Les også: 5 hippe restauranter i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer