Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
André Leon Talley utleverer motebransjen i ny bok
Anna Winter og André Leon Talley. Foto: Bryan Bedder/Staff via Getty

Eks-redaktør i Vogue utleverer bransjen i ny sladderbok

– Hun ga meg psykiske arr.

Mange husker han som den eksentriske mannen i kappe og solbriller, struttende rundt på kontoret til Vogue i New York i filmen The September Issue. Men hvordan André Leon Talley gikk fra å være en liten afroamerikansk gutt fra sørstatene, til å bli Vogue-redaktør sittende front row under de europeiske moteukene, er minst like fascinerende.

Nå gir 70-åringen ut sine personlige memoirer i boken The Chiffon Trenches.

I tillegg til blant annet en vanskelig barndom, letter han her på sløret om den internasjonale moteverdenen. Det skal være den gode mottakelsen av dokumentaren fra 2017 The Gospel According to André som ga ham selvtilliten til å skrive boken.

Ifølge The New York Times er boken full av ekstreme personligheter som blir unnskyldt på grunn av talentene sine. Her avslører Talley blant annet at:

– Anna Wintour var aldri egentlig lidenskapelig opptatt av klær. Makt var hennes lidenskap.

– Karl Lagerfeld ble som liten bundet fast til sengen sin med lærstropper av moren sin, for å hindre ham i å spise nattestid.

– John Galliano krevde zebratepper i sine VIP prøverom under visningene sine.

– Anna Wintour kuttet ut André fordi han var overvektig og gammel, selv om hun fremdeles inviterte ham med på sine Chanel couture-prøvinger.

– Bianca Jagger reiste med spesiallagde Louis Vuitton-jaktkofferter designet til å romme rypepistoler, men også store nok for kjolene sine.

– Hun ga meg psykiske arr

For noen uker siden skal deler av boken hvor André Leon Talley skriver om Vogue-redaktør Anna Wintour ha blitt lekket. Til WWD hevder han at dette ikke er en hevnfull sladderbok.

– Jeg ser ikke på dette som en hevnfull, bitchy tell-all. Da utkastene ble ferdigstilt og printet, ga jeg det første utkastet til Anna Wintour. Jeg sendte henne en e-post og skrev: ‘Hvis det er noe du ønsker skal fjernes, vær så snill å gi meg beskjed så gjør jeg det gjerne’, sier Talley til magasinet.

Han forteller videre at han og Wintour hadde en samtale hvor hun ba om at avsnittene om hennes datter Bee Shaffers bryllup og noen andre private referanser skulle fjernes.

– Dette er ikke en hevnfull bok om Vogue og Anna Wintour. Det er deler av boken hvor jeg sier at noen av de beste årene av livet mitt var i Vogue. Og karrieren min som begynte i 1983, bokstavelig talt skylder jeg den Anna Wintour.

Likevel er redaktøren kjapp med å påpeke at «fra et menneskelig perspektiv, ga hun meg psykiske arr. Jeg ble ofte forlatt hengende i luften uten noen forklaring, noe jeg tror hun kunne ha gitt meg».

Les også: Rasistiske fans boikotter kultmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer