Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Forsvarer karakteren fra Emily in Paris
Foto: Carole Bethuel/Netflix

Lily Collins forsvarer Emily in Paris-karakteren

– Trist å tenke på.

Midt i koronalockdown kunne mang en seriebinger nyte Paris gatelangs med klisjeer i fleng fra sofaen sin. Netflix-serien Emily in Paris ble en gigantisk suksess da den hadde premiere for ett år siden.

Det til tross for mye kritikk mot hovedkarakteren Emily, spilt av Lily Collins, påpeker Dazed & Confused.

Som Emilys kaotiske garderobe bestående av merkelige motevalg, som fikk tilnavnet basic bitch. Og ikke minst «den aggressive amerikanske eksepsjonalismen mens hun navigerer seg rundt i Paris», skriver nettstedet videre.

Til tross for at erkefranske Chanel var samarbeidspartner og lånte flere antrekk til Emily, satte mange spørsmålstegn ved jobben til kostymedesigner Patricia Field. Den tidligere Sex and the City-kostymedesigneren takket nei til nyinnspillingen And Just Like That for å kunne ta del i Emily in Paris-universet.

Etterspørselen etter disse plaggene skyter i været
Den berømte bøttehatten til Emily. Foto: Carole Bethuel/Netflix

«Plaggene isolert sett er det for så vidt ikke noe i veien med. Men det er måten det hele er satt sammen på som er som et rivjern på øynene. Det er som om alle appene mine varsler meg samtidig. Kommer Emily til å gå fra en TikTok-influencer som bruker beret, til en chic franskmann som bruker beret?», spurte Vogue i fjor.

– Emily er ganske irriterende og vanskelig å like, sa filmekspert til Melk & Honning da serien hadde premiere i fjor.

Det falt heller ikke i god jord hos alle at Emily går til sengs med eksen til bestevenninnen sin sekundet etter han er blitt singel.

emily in paris
Hva skjer videre med Emily og flørten Gabriel i sesong 2? Foto: Stephanie Branchu/Netflix

Nå har Lily Collins sett seg lei kritikken og forsvarer karakteren sin fra Emily in Paris.

– En god del av kvalitetene som Emily har, hvis man skriver dem ned, ville sett utrolig irriterende ut, sier skuespilleren i et intervju med Nylon.

– Å være noen som er optimistisk, munter og sprudlende. Det er trist å tenke på at folk har sett på henne og sagt ‘Det der er mye’.

Collins forklarer at «det er så vakre kvaliteter og det faktum at Emily kan kombinere det med å være sårbar og spørre om hjelp og gjøre feil – hun er ikke ufeilbarlig».

Hvorfor hater ekspertene Emily in Paris?
Emily med sjef og kollega. Foto: Carole Bethuel/Netflix

Det er imidlertid ikke bare garderoben og humøret til Emily in Paris som er blitt kritisert det siste året.

Også entusiasmen og karrierefokuset hennes blir av noen oppfattet feil.

For Emily handler livet om å jobbe (og jogge). Hun er på 24/7, og bruker enhver anledning til å pitche inn en jobbidé. Når hennes franske kollegaer påpeker at de jobber for å kunne leve, er det ingen tvil om at Emily lever for å jobbe.  

«Nesten all den tid Emily er våken, er hun oppslukt av jobben sin, og jobben hennes handler ikke om å hjelpe folk med å lykkes, det handler om å hjelpe merkevarer», skriver The Verge.

Magasinet mener Lily Collins’ karakter er den typen man må tvinge til å dra på ferie, og når hun først drar, sender hun «hjelpsomme» tips til kollegaene om hvordan de kan lykkes på jobb mens hun er borte.

Hvorvidt karakteren vil bli bedre likt i neste sesong, gjenstår å se.

Seriens skaper Darren Star har imidlertid tidligere uttalt til Oprah Daily at den Emily vi møter i sesong to vil være mer jordnær, moden og har kommet seg mer til rette i Paris. 

– Hun vil ha beina litt bedre plantet på jorden. Hun bygger et liv der.

Les også: Nå lanserer serien make-up

Siste saker

Mest lest nå
Les mer