Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

American Apparel erklærer seg konkurs

Det har lenge vært spekulert i når American Apparel ville gå under, etter alle skjærene de har støtt på i sjøen. I dag erklærte bedriften seg konkurs.

De fleste har fått med seg AAs seksuelt ladede reklamekampanjer, med jomfruelige tenåringsjenter som bøyer og tøyer seg i de populære fargerrike bodyene og tightsene fra merket. Dov Charney, American Apparels grunnlegger, har i årevis blitt overøst med anklagelser og søksmål fra tidligere ansatte, om ganske heavy seksuell trakassering. Dette kulminerte med Dovs avgang i fjor, men med den store mediadekningen av saken, hadde konnotasjonene med selve merket blitt negative nok til at salgstallene gikk i kjelleren.

tumblr_n231gu5L7v1r05jkho1_500

Aksjekursen falt med nesten 90% ifjor, noe som resulterte i et tap på nesten 20 millioner dollar i andre kvartal. De har ikke gått med overskudd siden 2009.

American Apparel var på et tidspunkt amerikas aller største klesprodusent og engrossist, som ikke hadde outsourcet produksjonen. De har per i dag 10.000 ansatte. Men alle de ansatte trenger ikke nødvendigvis å se seg om etter annet arbeid, for AA er allerede igang med å få på plass en restruktureringsplan. De håper å ideellt sett kunne kutte gjelden fra over 200 millioner dollar til 135 millioner dollar på 6 måneder, og dermed kunne beholde alle de 230 butikkene sine rundt om i verden. Det blir spennende å se hvordan de vil re-brande organisasjonen, for å få igjen tilliten hos forbrukerne.

Les også : American Apparel på vei mot konkurs

Siste saker

Mest lest nå
Les mer