«Alle» lager bananbrød i karantene – her er oppskriften

Publisert:

Del innlegg:

Influenceren tipser.

Vi fortsetter å tilbringe mye av tiden hjemme slik vi har gjort i mange uker nå. Det kan få enhver til å gå på veggen. Heldigvis deler både superstjerner og andre sine beste tips og triks for å få tiden til å gå – enten det er å gjøre ulike challenges på TikTok, lese bøker, legge puslespill eller også å lage mat – helst bananbrød.

For det er nærmest umulig å scrolle seg gjennom Instagram uten at det dukker opp et dusin forsøk på å lage det populære brødet, som egentlig er mer som en kake.

Men hvorfor i huleste skal alle på død og liv lage bananbrød akkurat nå?

Matinfluencer Julie Ilona Balas. Foto: privat

– Det er nok først og fremst fordi folk plutselig har veldig mye mer tid til overs. Alle har nok vært borti problemstillingen med bananer som blir liggende i fruktbollen og blir alt for brune, og det er jo nettopp disse bananene man bruker i et bananbrød. Jeg vet ikke helt hvorfor det er så trendy akkurat nå, men kanskje det er et lite selvbedrag inne i bildet, for det er jo definitivt mer en kake enn et brød, sier matinfluencer Julie Ilona Balas bak Julies matblogg til Melk & Honning.

– Mitt forhold til bananbrød startet da jeg jobbet på bakeri som yngre. Der solgte vi en type bananbrød som kanskje ikke så veldig fristende ut, men som var supersaftig og både kompakt og luftig på samme tid. Siden da har jeg eksperimentert med mange typer bananbrød.

– Hva hemmeligheten bak et perfekt bananbrød? 

– Mitt beste bananbrød inneholder masse mørk sjokolade, og det eneste det har til felles med et brød er nok formen. Det er supersaftig og holder seg slik i maaange dager. Tror nok litt av hemmeligheten er at man starter med å piske romtemperet (!) smør og sukker luftig. Baking skal ikke gå raskt, så det er viktig med litt tålmodighet. 

– Det er i utgangspunktet ikke så veldig Instagram-vennlig, hvordan får man bananbrød til å se litt freshere ut på bilder?

–Personlig er jeg veldig glad i den litt rustikke stilen som bananbrød ofte har, og synes stort sett de er veldig pene egentlig. Man kan jo lage en ekstra fin variant ved å legge en banan delt i to på langs på toppen av bananbrødet før man steker det. Det blir superfint! Ellers kan man jo ha masse gøy inni bananbrødet, valnøtter, pistasjnøtter, tørket frukt osv. Min favoritt er nok for alltid med sjokolade. Banan og sjokolade, mmmm!

Julies beste bananbrød:

Ingredienser:

  • 100 g smør (romtemperert)
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 brune bananer
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

  • Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig og hvitt. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. 
  • Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
  • I en annen bolle blander du sammen alt det tørre. Bytt fra visp til blandekrok og vend inn den tørre blandingen i smørkremen. 
  • Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. 
  • Vend inn bananen og hakket sjokolade i røra med en slikkepott.
  • Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. 
  • Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Foto: Instagram/ @juliesmatblogg

Les også: Fra catwalken til kjøkkenet: Motekjendisene er blitt hobbykokker i karantene

Siste artikler

Not My First: Når skandinavisk design møter western-luksus

For første gang i Norge lanseres et Luxury Cowboy-brand.Et nytt norsk klesmerke rir inn på motescenen: Not My...

Singles day: Gjør de beste kuppene!

Singles Day har utviklet seg fra et kinesisk fenomen til en global påminnelse om at egenkjærlighet også fortjener...

Endelig åpner Prada-butikken i Oslo

Etter lang tids venting og måneder med spekulasjoner er det nå offisielt: Prada åpner sin første norske butikk...

Hudpleie til barn? Shay Mitchells nye merke skaper debatt

Skuespilleren Shay Mitchell og forretningspartneren Esther Song har lansert et nytt hudpleiemerke for barn - og reaksjonene lot...

Janka Polliani lanserer eksklusiv jakkekolleksjon med Villoid

Denne høsten går moteprofil Janka Polliani fra front-row til designstudio - og resultatet er en kolleksjon som oser...

Dette er kåpen alle vil ha denne vinteren

Klassikeren som aldri går av moten, har fått en oppgradering denne vinteren - og den lille detaljen gjør...

Olivier Rousteing forlater Balmain

Balmain kunngjorde i dag at motehuset og kreativ direktør Olivier Rousteing har valgt å gå hver sin vei...

Få julebordsgløden med Sophie Elise – hennes beste tips til vinterens selvtillitsboost

Nå som mørket senker seg og julebordsesongen er rett rundt hjørnet, er det lite som løfter humøret mer...